Quantcast

Situaciją pasienyje prilygino tiksinčiai bombai: laiko klausimas, kada migrantai šturmuos

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasieniečių profesinės sąjungos vadovas Jevgenijus Amelinas sako, kad situacija pasienyje dabar – tikrai it tiksinti bomba.

Migrantai šiuo metu porą dienų ar daugiau „kabo“ ant sienos – kai juos apgręžiame, o Aliaksandras Lukašenka jų taip pat neįleidžia, ar tokia situacija pasieniečiams kelia susirūpinimą, ką reikės daryti toliau?

„Kiek kalbėjau su saugumo ekspertais, tai lyg tiksinti bomba. Vis tiek kažkada pratrūks“, – teigė laidos vedėja Aistė Čiučiurkaitė.

„Tikrai taip. Jūs pataikėte tiesiai į dešimtuką. Net nežinau, kuris veiksnys dabar yra pavojingesnis. Tikrai mes su nerimu stebime, žiūrime, sekame, kiek buvo pareigūnų grąžintų (migrantų, – red. past). Suprantame, kad tie žmonės niekur nedingsta. Jie lieka. Jie ten grupuojasi, ir laiko klausimas, kada tos grupės bandys tiesiog įsiveržti arba šturmuoti mūsų pareigūnus“, – situaciją komentavo pasieniečių profsąjungos vadovas J. Amelinas.

Yra daugybė apgręžtų migrantų, ir mes dėl to neva džiaugiamės. Bet tai yra tiksinti bomba.

„Aš labai tikiuosi, kad mūsų vadovybė turi planą B ir tam dalykui ruošiasi ir pajėgų klausimu, ir priemonių atžvilgiu, kad būtų visiems žinoma, kaip tokioje situacijoje reikės elgtis. Dabar, tai ką aš girdžiu iš pareigūnų, tai pareigūnai elementariai neįsitikinę, ką jie darys ir ar tai, ką jie darys duos naudos. Nes, jeigu ne, tai tiesiog mes turėsime labai dideles grupes pas save, ir iškyla tada klausimas, ar bus užtikrintos jų laikymo vietos. Nes ten jau bus iš karto didelės sankaupos. Dabar tas sprendimas, kuris yra priimtas, duoda rezultatų kol kas. Bent tris paras mes stebime situaciją, ji džiugina. Yra daugybė apgręžtų migrantų, ir mes dėl to neva džiaugiamės. Bet tai yra tiksinti bomba, jūs labai teisingai pažymėjote“, – kalbėjo J. Amelinas.

Kaip portale skelbta pirmadienio rytą, per praėjusią parą, nuo sekmadienio vidurnakčio iki pirmadienio, Lietuvos pasieniečiai į Baltarusiją grąžino 150 asmenų, bandžiusių pereiti valstybės sieną neleistinose vietose. Grąžintų migrantų grupių dydis – nuo kelių iki keliasdešimties asmenų. Į Lietuvą trečią parą iš eilės neįleistas nė vienas neteisėtas migrantas, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Šiemet į Lietuvą per sieną su Baltarusija pateko daugiau kaip 4 tūkst. neteisėtų migrantų. Lietuvos pareigūnai išaugusius migracijos srautus vadina Baltarusijos režimo hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali padėtis. Priimtas sprendimas apgręžti neteisėtai sieną bandančius kirsti asmenis, tai gerokai sumažino plūstančiųjų srautus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pareigūnų užpuolimas

Pareigūnų užpuolimas portretas
Pasipriesinimas pareigūnui BK 286. Teks pritaikyti ši straipsnį ir į Lukiškes.

ALGIS

ALGIS portretas
Jeigu šturmuos , mums ne gėda bus pertraukti per juos kulkosvaidžiais .

Feldfebelis Otto

Feldfebelis Otto portretas
Laikas sutepti kulkosvaidį....
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių