Quantcast

Pasieniečiai surengė pratybas: tikrintas radioaktyvios spinduliuotės lygis

  • Teksto dydis:

Trečiadienį surengtose Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) civilinės saugos pratybose iš oro patikrintas radioaktyvios spinduliuotės lygis Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.

Pagal pratybų legendą, buvo gauta informacija iš Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro, kad Aplinkos apsaugos agentūros automatizuoto jonizuojančiosios spinduliuotės monitoringo stotys užfiksavo padidintą spinduliuotės dozės galią ir yra būtina kartu su Radiacinės saugos centru (RSC) atlikti aplinkos radiologinę stebėseną iš oro.

Po vidurdienio į orą iš Trakų rajono Paluknio miestelyje esančios VSAT Aviacijos valdybos bazės radiacinės oro žvalgybos skrydžiui pakilo pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter 145“.

Orlaivyje buvo speciali radiacinį foną fiksuojanti įranga, kurią pristatė ir skrydyje palei rytinę šalies sieną dalyvavo RSC atstovai.

Pagal legendą, normas viršijantis radiacijos fonas fiksuotas dvejose vietovėse Švenčionių rajone, informacija nustatytais kanalais perduota antžeminėms tarnyboms.

Tokių pratybų tikslas – įvertinti turimų aviacinių resursų pasirengimą bei išbandyti ir sumodeliuoti pirminius ir neatidėliotinus VSAT veiksmus įvykus branduolinei ar radiologinei avarijai Astrave.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar

dar portretas
AE nepaleista o /konservai/ jau kraustosi is proto matosi tie spinduliai tik jiems vatniku/ ir sukurti?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių