Quantcast

Pasieniečiai perduos Šaulių sąjungai vienuolika visureigių

Vidaus reikalų ministerija (VRM) ketina perduoti Lietuvos šaulių sąjungai 11 Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT) priklausančių visureigių.

„Pastarasis laikas kaip niekada per 30 metų parodė, kokia svarbi mūsų valstybei yra visuomeninių organizacijų veikla. Lietuvos šauliai per pandemiją stovėjo ir stovi priešakinėse gretose ne tik kartu su mūsų statutinių tarnybų pareigūnais, bet ir šalia medikų raudonuosiuose ligoninių skyriuose, kovojančiuose su koronavirusu“, – pranešime cituojama vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Labai džiaugiamės, kad atsirado galimybė padovanoti Lietuvos šauliams VSAT  nebereikalingas transporto priemones. Šauliai mus patikino, kad šie nebenauji visureigiai jiems bus naudingi. Viliamės, kad jie tarnaus ilgai ir patikimai“, – sakė ministrė.

Pasienio tarnyba kasmet atnaujina savo automobilių parką, todėl perduos 2007 metais įsigytus vienuolika „Mitsubishi Pajero“, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Pasak pranešimo, šie visureigiai, nors jų naudojimo laikas formaliai ir pasibaigęs,  tinkami naudoti ir pravers šaulių vykdomoms funkcijoms atlikti.

Nurodoma, kad minėtos transporto priemonės leis Šaulių sąjungos nariams padėti pasienio pareigūnams prireikus vykdyti skubias operacijas valstybės sienos apsaugai užtikrinti ir kad pagerins šaulių mobilumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zemaitis

Zemaitis portretas
O ta musu sienu apsaugos tarnyba ginklus turi ar tik automobiliais vazineja ir valdiskus rubus devi?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių