Quantcast

Pasieniečiai per parą sulaikė 22 nelegalius migrantus

Per antradienį pasieniečiai sulaikė 22 iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirtusius migrantus, trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Nuo metų pradžios daugiausia migrantų sulaikyta Druskininkų savivaldybės ribose – 541. Ignalinos rajone sulaikyti 325 neteisėtai iš Baltarusijos patekę užsieniečiai, Varėnos – 313, Šalčininkų – 246.

Neteisėti migrantai jau anksčiau buvo apgyvendinti Alytaus miesto ir rajono, Ignalinos, Varėnos bei Lazdijų rajonų savivaldybių suteiktose patalpose.

Sulaikytųjų apgyvendinimas vyksta ir VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, Pasieniečių mokykloje Medininkuose bei VSAT užkardose, o nelydimi nepilnamečiai perkeliami į Pabėgėlių priėmimo centrą Rukloje.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti 1738 neteisėti migrantai.

Pasieniečiai teigia, kad didelė dalis sulaikytųjų per Lietuvą siekia patekti į Vakarų Europos valstybes. Politikai migrantų antplūdį vadina Baltarusijos režimo hibridine ataka.

Baltarusija sako migrantų nebestabdanti dėl ES sankcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Be žodžių

Be žodžių portretas
Laivui įplaukus į teritorinius vandenis,lėktuvui pažeidus teritorinę oro erdvę,ir nustačius pažeidėją,pareiškiama protesto nota tos šalies valdžiai,o pažeidus ir neteisėtai įsibrovus pėsčiomis-šnipštas,maloniai prašom,braukitės ir toliau,gal laivu efektyviau būtų,iš karto kokį 1000 atplugdytų,o tai būtų pilnos kelnės džiaugsmo ponui Žalimui,Šakalienei su Sabatauskaite,galėtų apgyvendint kokiame laive,dieną naktį suptųsi ant bangų.Valio.

Anonimas

Anonimas portretas
Sienos pažeidėjai ir nusikaltėliai,taip yra ir bus...

>

> portretas
Ne migrantus,o neteisetai kirtusis valstybine siena nusikaltelius. P.S Kada ,"jie",virs migrantais !!!???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių