Quantcast

Pasieniečiai naktį sulaikė ir apgręžė atgal į Baltarusiją dešimtis neteisėtų migrantų

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasienio pareigūnai antradienio naktį sulaikė ir grąžino keliasdešimt neteisėtai valstybės sieną kirtusių migrantų atgal į Baltarusiją, LRT radijui antradienį sakė vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius.

Anot jo, tokių atvejų buvo Švenčionių, Šalčininkų, Ignalinos rajonuose.

Naujienų portalui delfi.lt Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas teigė, kad grąžintos kelios nelegalų grupės. Kai kuriais atvejais pasieniečiams talkino karo policija, buvo pasitelkti kinologai su šunimis.

Vidaus reikalų ministerija antradienį „Facebook“ paskyroje paskelbė turinti įrodymų, kad „Baltarusijos pareigūnai dalyvauja neteisėtos migracijos organizavime“.

„Sekmadienį Šalčininkų rajone iš operacijoje dalyvaujančio „Frontex“ sraigtasparnio užfiksuota neteisėta migrantų grupė, kurią lydi žinybinis automobilis ir jame esantys asmenys. Tokio modelio transporto priemones naudoja Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto pareigūnai“, – nurodoma įraše.

Pirmadienį vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pasirašė įsakymą, kuriuo leido pasieniečiams apgręžti į Lietuvą vykstančius neteisėtus migrantus ir nukreipti juos į pasienio punktus ar diplomatines atstovybes.

LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ pristatydama sprendimą A. Bilotaitė teigė, kad apgręžti migrantus leidžia tarptautinė teisė, jeigu toks sprendimas yra laikinas ir jeigu migrantams yra pasiūloma alternatyvi galimybė kreiptis dėl prieglobsčio.

Iš viso šiemet į Lietuvą nelegaliai pateko 4026 užsieniečiai.

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
KADA sulauksim šimtus apgręžė atgal i BALTARUSYJE , nepraleizdami nei vieno LIETUVON.Man nei šilt nei šalt jei kelis neileido, o šimtais eina ir nusėda LIETUVOJE.

Karys

Karys portretas
Gal pradės protingai elgtis mūsiškiai, nusikaltėlius, pažeidusius svetimos šalies sieną ,atgal visus ,arba gali ir nušauti.Reikia iškabinti išpėjamuosius pranešimus,kad bandantys nelegaliai pereiti sieną,gali būti nušauti.Matysite ar bandys eiti tada.

Anonimas

Anonimas portretas
DEŠIMTIS apgręžė,šimtai perėjo.Rašot kad liaudis pradėtu galvoti kad valdžia jau pradėjo efektyviai tvarkytis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių