Quantcast

Pasakė, kiek mokinių ir mokytojų serga COVID-19 ar yra izoliuoti

Šią savaitę į švietimo įstaigas po izoliacijos grįžo per 100 asmenų, tuo tarpu sergančių koronavirusu ir izoliuotų mokinių dalis sudaro 0,4 proc., pedagogų – 0,5 procento.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, šiuo metu sergantys yra 115 mokinių ir 52 pedagogai, iš jų 34 – bendrojo ugdymo mokyklų mokytojai. Tuo tarpu dėl kontaktų su COVID-19 izoliuota per 1500 mokinių ir apie 150 pedagogų.

Kaip pranešė ministerija, COVID-19 yra palietęs apie 10 proc. visų švietimo įstaigų – jose nustatyti susirgimo atvejai arba skirta izoliacija.

Anot pranešimo, nuo rugsėjo pradžios į įprastą darbo ritmą grįžo 39 švietimo įstaigos, kuriose buvo sergančių ar izoliuotų asmenų. Šiuo metu jose nebėra nė vieno su COVID-19 siejamo atvejo, ugdymo procesas organizuojamas įprastu būdu.

Iš jų 33 yra bendrojo ugdymo mokyklos, keturios ikimokyklinio ugdymo įstaigos, viena profesinio mokymo ir viena neformaliojo švietimo įstaiga.

Anot pranešimo, dauguma mokyklų, kuriose yra nustatyti COVID-19 atvejai, dirba mišriai, derindamos kasdienį ir nuotolinį mokymo proceso organizavimo būdus. Nuotoliniu būdu mokymas organizuojamas 12 švietimo įstaigų. Tai yra 0,6 proc. nuo visų mokyklų.

Nuotoliniu būdu mokosi Radviliškio savivaldybės 5–12 klasių bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai. Panaši padėtis Šiaulių mieste, kur nuo rugsėjo 28 dienos 6–12 klasių mokiniai mokosi nuotoliniu būdu.

Tik nuotoliniu būdu visos švietimo paslaugos nuo rugsėjo 22 dienos teikiamos Raseinių savivaldybėje. Nuo rugsėjo 29 dienos ugdymo procesas nuotoliniu būdu organizuojamas Kėdainių rajono Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazijoje.

Lietuvoje veikia 1850 švietimo įstaigų, kuriose ugdoma apie 450 tūkst. įvairaus amžiaus mokinių, dirba 45 tūkst. pedagogų.


Šiame straipsnyje: koronavirusasmokiniaimokytojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Violeta

Violeta  portretas
Mokytojas gali pranešti apie saviizoliacija ar reikia laukti skambučio iš Sam arba NSC?

8

8 portretas
Plandemija, apgaule gripo pagrindu, ir milzinisku globalistinio internacionalinio komunizmo finansavimu. Uzdarytos tuscios ligonines, masine propaganda, tai bolsevizmas. Tikras genocidas prasides kada bus isakoma skiepytis. Diegiama totalines kontroles sistema. ID2020. Skaitykit the World Economic Forum, UN Agenda 21 ir 2030. Politikai tik vykdo nurodymus ir jiems uz tai mokama. Visose salyse tas pats scenarijus..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių