Quantcast

Parlamentaras siūlo riboti reklamos garsumą

Seimo narys Saulius Stoma įregistravo Visuomenės informavimo ir Reklamos įstatymų pataisas, kurios nurodo, jog reklama ir teleparduotuvė negali būti transliuojamos garsiau už tuo metu transliuojamas laidas.

Šiuo metu Lietuvos įstatymai nereglamentuoja reklamos garsumo, todėl reklamos gamintojai ją kuria paties intensyviausio garso.

„Pataisomis siekiama kontroliuoti reklamos gamintojus ir transliuotojus, kad per didelis reklamos garsas nepiktintų žmonių. Žiniasklaidoje jau buvo skelbta, kad staigus garso padidėjimas erzina TV žiūrovus ir radijo klausytojus, trikdo jų psichinę pusiausvyrą. Atlikti tyrimai parodė, kad reklamos teikėjai dažniausiai stengiasi naudoti maksimalų įmanomą garsumą, siekdami, kad reklama taptų labiau įsimenama“, - pranešime spaudai cituojamas S.Stoma.

Reklamos garsą ribojantį įstatymą neseniai priėmė Lenkija, toks įstatymas jau kuris laikas galioja Airijoje, kai kuriose kitose šalyse. „Remdamiesi kitų valstybių geru pavyzdžiu, turime įtvirtinti įstatymų normas, kurios ribotų reklamos teikėjų piktnaudžiavimą“, - įsitikinęs S.Stoma.


Šiame straipsnyje: reklamareklamos garsumasStoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių