Quantcast

Parkuose mėtomas maistas šunims su vinimis?

Šunys ilgai netyrinėja skanėstų, todėl greitai čiumpa atrastą sūrio gabaliuką ir staiga sucypia iš skausmo. Socialiniuose tinkluose aktyviai dalinamasi nuotrauka, kur rankoje laikomi sūrio gabaliukai su vinimis. Teigiama, jog tokie spąstai šunims rasti vietiniuose parkuose. Neseniai pasirodė pranešimas, jog šunų nemylėtojai tokius masalus mėto ir Vilniuje. Ar tai tiesa?

Sostinės parkus prižiūrinčios bendrovės „Vilniaus parkai“ laikinai direktoriaus pareigas einantis Alvidas Raškauskas teigia, jog darbuotojai kasdien lankosi beveik dešimtyje miesto parkų, tačiau tokio masalo šunims nė karto nėra pastebėję. A. Raškauskas primena, jog darbuotojai ištuština šunų ekskrementams skirtas dėžutes, prižiūri švarą ir tvarką parke.

Paieškojus informacijos apie jaukus su vinimis internete iškart pastebi, jog identiškai nuotrauka skelbta ir Rusijos forume. Rašyta, jog tokie jaukai šunims išmėtyti Maskvos parke.

Ta pačia nuotrauka gąsdinti ir Čikagos bei Masačiusetso valstijos JAV šunų mylėtojai. Čikagos regiono parkų prižiūrėtojai patikino, kad grėsmės tikrai nėra – pranešimas melagingas.

Tinklalapis snopes.com praneša, kad ši istorija prasidėjo dar 2011- ųjų liepą Centenario parke, Buenos Airėse, Argentinoje. Ten vaikštinėjęs šuns šeimininkas iš tiesų rado sūrio gabaliukų su vinimis. Gali būti, jog ir ši nuotrauka daryta būtent argentiniečio šuns šeimininko.

Informuojama, jog Čikagoje ir jos priemiesčiuose niekada nebuvo rasta jokių jaukų su vinimis.

Vis dėlto 2013-ųjų sausį Jungtinės Karalystės žiniasklaida pranešė apie keliasdešimt dešrelių su mažučiais vinukais, jos aptiktos Pietų Velse, populiarioje šunų vedžiojimo vietoje.

Taip pat sausio mėnesį Mičigane pranešta apie rastus mėsos ir žuvies gabalus su vinimis bei adatomis viduje. Dviems šunims prarijus šiuos aštrius daiktus, teko atlikti operacijas.

Taip pat skelbta, jog parkuose paslėptuose dubenėliuose pripilta vandens užteršto antifrizu. Oregono valstijoje, JAV, vienas šunų šeimininkų sausio mėnesį pranešė, jog jo šuo susirgo palakęs vandens iš tokio dubenėlio.

Spėjama, jog tokiais žiauriais būdais kenkti šunims gali žmonės, pasipiktinę jog šeimininkai nesusirenka savo augintinių ekskrementų miesto parkuose.

Blogiausia, kad dėl šeimininkų neatsakingo elgesio galiausiai nukenčia niekuo dėti augintiniai, kurie privalo atlikti gamtinius reikalus. Galbūt geriau į šeimininkų sąžinę belstis ne brutaliai žalojant šunis, o taikiomis ironiškomis akcijomis?

Tokie gandai gali turėti dvejopą poveikį: įspėti šunų šeimininkus atidžiau vedžioti savo augintinius viešosiose erdvėse ir nepaleisti jų nuo pavadžio bei iš tiesų apsaugoti šunis nuo sužalojimo. Tačiau kartu šis pranešimas kelia moralumo ribas peržengiančių idėjų žmonėms, kurie keturkojams jaučia neapykantą.

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos (LGTAO) vadovė Brigita Kymantaitė teigė, jog pranešimų dėl sostinės parkuose mėtomų jaukų su vinimis nesulaukta.

Tačiau visus pastebėjusius tokius masalus ji ragina apie tai pranešti savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.


Šiame straipsnyje: šunysėdalasparkaivinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
na gal ir nieko mintis kovojant su nesusirenkanciais sunu sudu

aciu

aciu portretas
Dekui straipsnio autoriui, ta praktika butinai reiks ir pas mus Lietuvoje isisavinti, kovojant su palaidai lakstanciais sunimis - tokius ir panasius spastus turetu reguliariai ismetyti samoningi pilieciai, idant nesusiprateliai vedziotu savo gyvius uz pavadeliu ir su antsnukiais, o ekskrementus susirinktu i savas kisenes, nes ju sunys yra ju problema, o ne praeiviu.

Brigate Rosse

Brigate Rosse portretas
Kas cia per akcija db pries sunys? Degradavusi lietuvos visuomene reikalauja nauju pramogu, iesko kaltu. Istorija su pedofilais jau atsibodo, ieskom nauju temu - jus zurnaliugos kaip kisenines pinceriukai :)
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių