Quantcast

Pareiškė paramą kandidatei

Nušalintasis Prezidentas paragino savo šalininkus balsuoti už K.Prunskienę

Rolandas Paksas pažadėjo savo paramą valstybės vadovo posto siekiančiai Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos pirmininkei, Seimo narei Kazimierai Prunskienei. Tuo tarpu K.Prunskienė žadėjo laimėjusi Prezidento rinkimus kelti klausimą dėl leidimo R.Paksui po kelerių metų vėl kandidatuoti į aukštus postus valstybėje.

Vakar vakare per pagrindines televizijas bei kai kurias radijo stotis transliuotame užsakytame klipe R.Paksas, kreipdamasis į savo šalininkus, pareiškė, kad K.Prunskienė šiuo metu yra geriausiai tinkama tęsti valstybės atkūrimo darbus.

Prieš kelias savaites R.Paksą remiančios Liberalų demokratų partijos vadovai paskelbė, jog birželio 13-ąją vyksiančiuose pirmalaikiuose Prezidento rinkimuose ragins rinkėjus nebalsuoti nė už vieną kandidatą - iš balsavimo biuletenių išbraukti visas penkias kandidatų pavardes ir apačioje įrašyti R.Pakso pavardę. Tuomet biuleteniai būtų pripažįstami negaliojančiais.

Vyriausioji rinkimų komisija tuomet įspėjo, kad už tokį raginimą gadinti biuletenius gali grėsti baudžiamoji atsakomybė, nes jis gali būti traktuotas kaip bandymas sutrukdyti rinkėjui pareikšti savo valią.

Apie tai, kad tikisi bei tariasi dėl R.Pakso paramos, ne kartą yra kalbėjusi ir pati K.Prunskienė, pabrėždama, kad ji vienintelė iš penkių pirmalaikiuose Prezidento rinkimuose dalyvaujančių kandidatų nepalaikė apkaltos jam.

Vakar K.Prunskienė rinkimų agitacijos laidoje per Lietuvos radiją pareiškė besitikinti “atgaivinti” R.Paksą, tai yra atverti jam kelią vėl kandidatuoti rinkimuose po penkerių metų.

“Esu įsitikinusi, jog naujas Seimas grįš prieš šio klausimo. Tikiuosi, jog bus pritarta Konstitucijos pataisai, kuri nustato tik penkerių metų ribojimą kandidatuoti į prezidentus, ir R.Paksas galės dalyvauti kituose rinkimuose”, - sakė K.Prunskienė.

Konstitucinis Teismas yra konstatavęs, kad asmuo, sulaužęs duotą priesaiką ir už tai pašalintas iš pareigų apkaltos proceso tvarka, daugiau niekada gyvenime nebegali siekti pareigų, kurias pradedant eiti reikia prisiekti, tai yra negali būti renkamas Prezidentu, Seimo nariu, skiriamas premjeru ar ministru, teisėju, valstybės kontrolieriumi.

Užvakar K.Prunskienė išplatino dar vieną pareiškimą, kuriame reiškia nerimą dėl R.Paksą remiančių šalininkų persekiojimo.

“Nemažai žmonių, rėmusių ar remiančių vieną ar kitą politiką, aktyviai reiškusių ir reiškiančių savo pilietinę poziciją, dalyvaujančių visuomeniniuose pilietiniuose judėjimuose, įvairiais būdais persekiojami, gąsdinami, šantažuojami”, - teigiama dokumente. Tačiau K.Prunskienė konkrečiai nenurodė, nei kas, nei ką persekioja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

diana

diana portretas
...kad man taip tokį brolį :)
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių