Quantcast

Pareigūnai: už padažnėjusius nusikaltimus atsakingi aukščiausi šalies politikai

  • Teksto dydis:

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) teigia, kad už pastaruoju metu padažnėjusius kraupius nusikaltimus "atsakomybė visų pirma tenka aukščiausiems šalies politikams", ir ragina didinti pareigūnų darbo užmokesčio bazinį dydį.

Susivienijimo tarybos narys Tomas Vaitkunskas, laikinai einantis pirmininko pareigas, antradienį išplatintame pranešime sako, kad dėl politikų sprendimų teisėsauga yra "nuskurdusi ir nukraujavusi".

"Buvo tragedijos Klaipėdoje, Kazlų Rūdoje, Biržuose. Dabar - protu nesuvokiamas nusikaltimas Dembavoje. Po kiekvieno iš šių įvykių mūsų politikai rėkte rėkė, kad dėl visko kalti savo pareigas netinkamai atliekantys policininkai. Tačiau aš politikams, visų pirma, pasiūlyčiau atsistoti prieš veidrodį ir įdėmiai įsižiūrėti. Esu tikras, kad beveik kiekvienas iš jų ten pamatys žmogų, kuris savo neveiklumu yra prisidėjęs prie visų minėtų nusikaltimų. Nes būtent politikų dėka teisėsauga šiandien yra nuskurdusi ir nukraujavusi. Tokia, kokios trokšta nusikaltėliai", - teigė T.Vaitkunskas.

Profsąjungos atstovas primena, kad premjeras ne kartą viešai buvo pažadėjęs teisėsaugos finansavimą jau 2014 metais padidinti šimtu milijonų litų, tačiau pažymi, kad pastaruoju metu pareigūnų ir Vyriausybės derybos dėl sistemos finansavimo ir reformos sustojo.

"Jie situacija nesikeis artimiausiu metu, NPPSS atnaujins dar vasarą pradėtą protesto kampaniją", - sakoma pranešime.

T.Vaitkunskas pareiškė, kad įgyvendinant Konstitucinio Teismo (KT) nutarimą dėl krizės metu sumažinto darbo užmokesčio valstybės tarnautojams ir pareigūnams, gali neproporcingai padidėti skirtumas tarp žemiausios grandies ir aukštesnio lygio pareigūnų darbo užmokesčių. Jo teigimu, pirminės ir vidurinės grandies pareigūnai nepajus jokio KT sprendimo įgyvendinimo poveikio. Aiškinama, kad bazinio darbo užmokesčio didinimas yra vienas iš būdų padidinti "šiuo metu praktiškai jau skurstančių statutinių pareigūnų pajamas".

"NPPSS siūlo nuo 2014 metų bent 10-15 procentų padidinti pareigūnų darbo užmokesčio bazinį dydį arba imtis kitų neatidėliotinų iniciatyvų", - teigiama pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AHA

AHA portretas
O mergaitei išnešti iš namų tai atsirado ir pinigų ir 240 policininkų gerai pasiruošusių, iš atlyginimai buvo nemaži, stengėsi, tampė žmones. Pirma gal atsakykit, kur paslėpta mergaitė ir kodėl net seneliams neleidžiama pamatyti, kas su ja padaryta? Įdomu, kam tarnauja policija? O atlyginimų tai nori iš mokesčių mokėtojų? Mat kaip. Gal pirma geras darbas, o už gerą darbą geras atlyginimas? Manau, kad dabar tai reiktų dar sumažinti per pusę.

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Stojant į ES įsipareigota 30% sumažintų sėdinčių kalėjime skaičių.ir atitinkamai sumažintos bausmės. rezultatas Lietuvoje kalėjime sėdi 1 iš 450 piliečių, JAV-1 iš 100. Lietuvoje tyčiniai žmogžudžiai tesėdi realiai tik vidut. 6,6 metų...ir paleidžiami (kalėjimų depart. daviniai)

NA NA

NA  NA portretas
sutinku ,kad policininko atlyginimas , tikrai neprivilios gabių žmonių ,neprivilios ir socialinės garantijos sau ir šeimai , žuvus ar susižeidus tarnyboje ,juodai dirbantis paprastas policininkas yra pirmas išmetamas į priekines linijas ir daugiausia nukenčia ,,,lietuvoje aplamai yra užmirštas žmogus dirbantis ,jam mažiausios socialinės garantijos ,mažiausi atlyginimai ,tik labai jau neadkvačiai pagal atlyginimą yra užkrauta darbų ant lietuvio pečių ,todėl manau , kaip vertina taip ir dirbam ,,,,sėkmės varganiems varguoliams vargti pagal išmatavimus .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių