Quantcast

Iš pareigų traukiasi NVSC direktoriaus pavaduotojas G. Nariūnas

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC), atsakingo už epidemiologinius koronaviruso tyrimus, direktoriaus pavaduotojas Giedrius Nariūnas traukiasi iš pareigų.

Tai BNS antradienį patvirtino įstaigos atstovė Lina Grinytė-Jauniškienė.

Ji teigė, kad vienas NVSC vadovų atsisakė komentuoti pasitraukimo priežastis, su pačiu G. Nariūnu BNS susisiekti nepavyko.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigė, kad nebuvo informuotas apie tai, kad NVSC palieka vienas pagrindinių įstaigos vadovų.

„Aš nebuvau informuotas, tiesiog dabar sužinojau šitą faktą išėjęs iš susitikimo su prezidentu“, – žurnalistams antradienį sakė sveikatos ministras.

Pasak jo, apie pavaduotojo pasitraukimą ir jo priežastis turėtų komunikuoti NVSC direktorius.

NVSC direktorius Robertas Petraitis sako antradienį dar nekalbėjęs su savo pavaduotoju apie pasitraukimo motyvus.

„Su juo kol kas dar nekalbėjau, pakalbėsiu su juo dėl motyvų išeiti iš mūsų įstaigos“, – žurnalistams teigė R. Petraitis.

Jis taip pat teigė, kad iš pareigų besitraukiančio pavaduotojo užduotys NVSC buvo susijusios su IT sistemų diegimu.

R. Petraitis taip pat teigė, kad jo pavaduotojas „pakankamai lėtas“, tačiau kompetentingas.

„Pavaduotoją galėčiau įvertinti kaip kompetentingą specialistą, išmanantį informacines sistemas, duomenų apsaugą, vadybinius dalykus, tačiau iš tikrųjų susidūrus su pandemija, greitais sprendimais, pastebėdavau, kad žmogus pakankamai lėtas, reikia greitesnių sprendimų, ieškoti nestandartinių sprendimų“, – pasakojo R. Petraitis.

Dėl neaiškios mirčių statistikos pastaruoju metu įstaigos vadovybė sulaukė tiek sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, tiek premjerės Ingridos Šimonytės kritikos.

Sveikatos apsaugos ministras A.Dulkys yra sakęs, kad centro procesus reikia peržiūrėti iš esmės.

NVSC vadovas Robertas Petraitis sekmadienį surengtoje spaudos konferencijoje aiškino, kad situacija dėl daugiau nei tūkstančio neapskaitytų mirčių susidarė ne dėl jo vadovaujamos įstaigos kaltės, o dėl ligoninių laiku nepateikiamos informacijos.

G. Nariūnas NVSC direktoriaus pavaduotoju dirba nuo 2016 metų balandžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To ko gero

To ko gero portretas
tave durnyne tikrai niekas nepakeis.Dar ilgai teks gydytis

!

! portretas
Šiaip vidury kelio “arklių” niekas nekeičia(posakis).Reikia pripažinti klaidas ir dirbti toliau.Naujas darbuotojas situacijos nesuvaldys taip greitai,negu patyręs...

chi - juokas

chi - juokas portretas
Keista - paprastai tokiose situacijose būna kalta "valytoja"
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių