Quantcast

Panevėžys – pirmasis miestas Lietuvoje, įžiebęs Kalėdų eglę

Panevėžys, jau nebe pirmą kartą iš didžiųjų šalies miestų, pirmieji paskelbė Kalėdinio laikotarpio pradžią – Laisvės aikštės prieigose šalia miesto įkūrėjo Aleksandro paminklo – nušvito pagrindinė miesto eglė.

R. Ančerevičiaus/ Panevėžio miesto savivaldybės nuotr.

Jau ketvirtus metus miestą papuošė iš metalinių konstrukcijų ir gyvų eglės šakų pagaminta žaliaskarė, o jos žiburiuojančios ir sidabrinės šviesos panevėžiečius kvietė džiaugtis pačia svarbiausia metų švente. Šiųmetės šventės šaukinys: „Pakuždėk norą“.

Kuždėjo norus

Šiais metais šventė prasidėjo nuo eglės įžiebimo, o kai žaliaskarė sužybsėjo šviesomis, panevėžiečiai sulaukė ir ledo skulptūros atidarymo šou, mugės, nykštukų kūrybinių dirbtuvių, galėjo mėgautis smaližių cukrainės gardėsiais. Įžiebimo šventę vainikavo spalvingi fejerverkai.

Koncertavo šiemetis Lietuvos atstovas „Eurovizijos“ konkurse Jurijus Veklenko ir į gimtąjį miestą su savo kūryba grįžęs Leon Somov.

Kalėdos – stebuklų metas. Mažą, jaukų stebuklą miestui sukūrė ir Panevėžio eglė. Tereikėjo sugalvoti norą ir jį pakuždėti į specialų „piltuvėlį” – ir norą išgirdusi žaliaskarė nušvisdavo tūkstančiais papildomų šviesų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skymaxs

Skymaxs portretas
Ne viskas prarasta: jeigu lemputes išjungs Liepos mėnesį, tai bus pirmas miestas ilgiausiai išlaikęs Kalėdų eglutę....

Anonimas

Anonimas portretas
Svolociai debilai, PER VELAI iziebe. Reikejo nors rugpjucio menesi. ....

rms

rms portretas
kazko nutilo zurnaliugos apie jurbarkiete...ydomu kaip ten reikalai sukasi...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių