Quantcast

Panevėžyje ir Vakarų Lietuvoje prasideda karinės pratybos

  • Teksto dydis:

Antradienį Panevėžio mieste ir rajone bei Vakarų Lietuvoje prasideda Lietuvos kariuomenės pratybos.

Kaip pranešė kariuomenė, pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Karaliaus Mindaugo husarų bataliono lauko taktinės pratybos „Karaliaus kirtis 2022“  Panevėžyje ir rajone truks dešimt dienų iki rugpjūčio 19 dienos.

Tuo tarpu Vakarų Lietuvoje, Alksnynės gynybiniame komplekse ir Kuršių mariose vyks Portugalijos rotacinių pajėgų ir Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Žvalgų būrio pratybos. Šios pratybos vyks iki penktadienio, rugpjūčio 12 dienos.

Pagal pratybų „Karaliaus kirtis 2022“ scenarijų Panevėžio miestas ir rajonas paskelbiamas karine operacijų teritorija, o užduotis atliekantys kariai treniruosis atlikti įvairias operacijas, valdyti saugumo situaciją, sąveikauti su civilinėmis organizacijomis ir kitomis valstybės institucijomis bei jėgos struktūromis.

Šios pratybos vyksta kasmet, šiemet jose dalyvaus apie 600 karių su karine technika, šviesiu paros metu gali būti naudojami imitaciniai šaudmenys.

Kuršių mariose vyksiančių pratybų metu apie 100 Lietuvos ir sąjungininkų iš Portugalijos karių valtimis vykdys infiltraciją Kuršių mariose. Kariai treniruosis tiek šviesiuoju, tiek tamsiuoju paros metu, bus naudojami imitaciniai šaudmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių