Quantcast

Merai keis koncesijos taisykles ir apmokėjimą už paslaugas kitų savivaldybių vaikams

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Panevėžyje posėdžiavęs didžiųjų miestų merų forumas nutarė siekti, kad būtų keičiamos koncesijos taisyklės ir apmokėjimo už paslaugas, teikiamas kitų savivaldybių vaikams, tvarka.

Forumas priėmė rezoliuciją, kuria siūloma Vyriausybei inicijuoti Koncesijos įstatymo pakeitimą, kad atsirastų galimybė keisti esmines koncesijų sutarties sąlygas, jei tai nepažeistų viešojo intereso ir būtų gautas koncesijų sutartis kontroliuojančios institucijos sutikimas. Kaip pranešė Panevėžio miesto savivaldybė, reikėtų numatyti galimybę keisti terminus, investicijų dydžius ir kt.

Rezoliucijoje dėl mokinių, gyvenančių kitų savivaldybių teritorijose, priėmimo į tam tikros savivaldybės lopšelius-darželius, neformaliojo švietimo mokyklas ir išlaikymo didžiųjų miestų merai siūlo Vyriausybei inicijuoti Švietimo įstatymo pakeitimą įpareigojant savivaldybes sudaryti sutartis dėl perduodamų paslaugų apmokėjimo.

Merai taip pat aptarė socialinių pašalpų mokėjimo tvarką. Svarstyta iniciatyva piniginę paramą (socialines pašalpas ir kompensacijas) teikti pagal šeimos ar žmogaus faktinę gyvenamąją vietą. Tačiau po diskusijų nutarta šį siūlymą dar kartą aptarti su specialistais ir kol kas palikti esamą tvarką.

Forume keltas klausimas ir dėl statinių estetinės išvaizdos užtikrinimo. Miestų vadovai nusprendė reikalauti teisės aktų pakeitimų, kad pastatų savininkai privalėtų užtikrinti pastatų estetinę išvaizdą ir didėtų baudos už statinių terliojimą dažais.

Forume dalyvavo septyni didžiųjų miestų vadovai: Vilniaus meras Artūras Zuokas, Kauno mero pavaduotojas Vasilijus Popovas, Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas, Šiaulių meras Justinas Sartauskas, Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius, Alytaus mero pavaduotoja Nijolė Makštutienė, Marijampolės meras Vidmantas Brazys.

Kitą posėdį numatyta surengti Seime, susitinkant su seimūnais bei Vyriausybės nariais ir išdėstant aktualias problemas.

Didžiųjų miestų forumas yra neformali organizacija, kurio susirinkimai vyksta kas ketvirtį. Šis susirinkimas – ketvirtasis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o ka

o ka  portretas
o ka daryt vaiku prirasyta daugiau negu loveliu skaicius, o pata lpos negumines, - reiktu tai pat padaryt su svietimo skyriumi kur biurokratai sedi - 24..iai vadininku 8 kedes ir 2 staliukai 30 kvadratu plote

na

na portretas
viena problema, kurią tikriausiai pražiūrėjo matosi nuotraukoje. Nemanau, kad sveika miegančiam vaikui kvėpuoti draugo kojų "aromatu". Lovytes reiktų sustatyt kitaip
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių