Quantcast

Panevėžio apygardos prokuratūrai vadovaus D. Skrebiškis

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė ketvirtadienį pasirašė įsakymą, kuriuo Panevėžio apygardos prokuratūrai vadovauti penkerių metų kadencijai paskyrė Donatą Skrebiškį.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, D. Skrebiškis iki šiol vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriui.

„Sveikinu prokurorą su naujomis pareigomis ir linkiu jam būti principingu vadovu, savikritišku, jautriu, įsiklausančiu į kitų darbuotojų nuomonę, keliančiu kolektyvo dvasią bei jį telkiančiu bendram tikslui“, – pranešime cituojama generalinė prokurorė.

D. Skrebiškį, kaip vieną iš trijų tinkamiausių kandidatų atrinko ir atranką į šias pareigas vykdžiusi Prokurorų atrankos komisija.

„Parenkant naują vadovą svarstyti ilgai neteko, nes D. Skrebiškis pranoko kitus du komisijos atrinktus kandidatus tiek profesine bei organizacine patirtimi, tiek teisinės sąmonės branda, tiek kitomis asmeninėmis savybėmis. Man taip pat buvo svarbi ir Panevėžio apygardos prokuratūros kolektyvo narių nuomonė – bendradarbiai šį prokurorą gerbia už jo profesines kompetencijas, žmogiškąsias savybes“, – pranešime cituojama N. Grunskienė.

Generalinės prokurorės teigimu, sprendimą ji priėmė atsižvelgusi į Komisijos pateiktą išvadą, išklausiusi pretendentų prisistatymus ir atsakymus į Komisijos klausimus.

Prokuratūros sistemoje D. Skrebiškis dirba jau beveik 22 metus. Karjerą jis pradėjo 1999 metais Utenos rajono apylinkės prokuratūroje. 2002 metais buvo perkeltas į Panevėžio apygardos prokuratūros Prokurorinės veiklos kontrolės skyrių ir paskirtas į prokuroro pareigas.

Po metų D. Skrebiškis pradėjo dirbti prokuroru Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmajame (labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo) skyriuje. Nuo 2008 iki 2012 metų jis ėjo minėto skyriaus vyriausiojo prokuroro pareigas. Pastaruosius 9 metus D. Skrebiškis vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriui.

Naująsias pareigas jis pradės eiti penktadienį.

Vyriausiojo Panevėžio apygardos prokuroro pareigos atsilaisvino šių metų pradžioje, kai aštuonerius metus iki tol šias pareigas ėjusi N. Grunskienė buvo paskirta generaline prokurore.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių