Quantcast

Palapines nelegalių migrantų apgyvendinimui skirs Lietuvos kariuomenė

  • Teksto dydis:

Palapines nelegaliai į Lietuvą atvykusių užsieniečių apgyvendinimui skirs Lietuvos kariuomenė, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Kaip nurodoma pranešime, kariuomenė yra pasirengusi teikti paramą įrengti Užsieniečių registracijos centro teritorijoje Pabradėje dviejų zonų palapinių miestelį, talpinantį iki 350 žmonių, turintį elektros generatorius ir sanitarinę įrangą. 

Sprendimą skirti skiriant žmogiškuosius ir materialinius išteklius palapinių miesteliui įrengti ir jo funkcionavimui užtikrinti Krašto apsaugos sistemos vadovybė priėmė reaguodama į gautą vidaus reikalų ministrės oficialų prašymą.

Planuojama, kad šią pagalbą Lietuvos kariuomenė teiks tris mėnesius.

Išaugus nelegalių migrantų srautui iš Baltarusijos, Užsieniečių registracijos centre Pabradėje baigiama užpildyti turimas apgyvendinimo vietas, dalis migrantų apgyvendinama pasieniečių mokyklos bendrabutyje.

Penktadienį pasienyje su Baltarusija Lietuvos pasieniečiai sulaikė dar 32 neteisėtus migrantus, bendras jų skaičius šiemet viršijo 300. Tai yra keturis kartus daugiau, nei buvo per visus 2020-uosius: pernai sulaikytas 81 toks užsienietis.

2019 metais pasieniečiams įkliuvo 46 neteisėti migrantai, 2018 metais – 104.

Gegužės pabaigoje Baltarusijos parlamente Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad po tarptautinės reakcijos į priverstinį keleivinio lėktuvo nutupdymą Minske Baltarusija migrantų nebestabdys, Lietuva tai vertina kaip sąmoningą Minsko režimo veikimą prieš Vilnių, stipriai remiantį demokratinius procesus Baltarusijoje.

Pastaruoju metu išaugus nelegalios migracijos apimtims, VSAT sustiprino sienos su Baltarusija apsaugą. Be įvairių organizacinių priemonių, į šį ruožą buvo komandiruoti pasieniečiai iš kitų padalinių bei skirti papildomi techniniai resursai. Be to, pasieniečiams padeda pajėgos iš Viešojo saugumo tarnybos ir Šaulių sąjungos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių