Quantcast

Pakruojo rajono gyventojams – nemokamas transportas

Pakruojo rajone artimiausiu metu bus įgyvendintas vienas iš projekto „Idėja Lietuvai“ pasiūlytų sprendimų - nemokamas susisiekimas rajono gyventojams.

„Apsisprendėme žmonėms, registruotiems Pakruojo rajone, nuo vasaros pradžios susisiekimą rajono transportu padaryti nemokamą. Girdime gyventojus ir jų prašymus pagerinti susisiekimą su atokiomis darbo vietomis, taip pat susisiekimą su regiono centru - Šiauliais“, - sakė Pakruojo rajono meras Saulius Gegieckas.

Pasak S. Gegiecko, susisiekimas bus nemokamas tik rajone gyvenamąją vietą deklaravusiems - už simbolinį mokestį jie įsigis kortelę, leisiančią visus metus transportu naudotis nemokai. Bilietus pirks tik regiono svečiai. Pakruojo meras pabrėžė, kad svarbi ir ekonominė, ir socialinė nauda - ji yra reikšminga ir vertinama užsienio miestų, jau siūlančių nemokamą susisiekimą arba svarstančių apie tokį.

Pakruojo rajono galimybes turėti nemokamą viešąjį transportą vertinę ekspertai atkreipė dėmesį, kad jau dabar savivaldybė kompensuoja didelę susisiekimo kaštų dalį. Suskaičiuota, kad susisiekimą rajone organizuojanti įmonė „Pakruojo transportas“ pernai turėjo 556.760 EUR išlaidų, iš kurių beveik 85 proc. kompensavo rajono savivaldybė.

Idėjos autorius Artūras Zuokas nemokamo viešo transporto idėją pasiūlė kaip vieną būdų mažinti emigraciją iš Lietuvos regionų.

Pasak A. Zuoko, panaši situacija - dažnoje savivaldybėje. „Viena iš priežasčių, kodėl mažėja regionų patrauklumas - susisiekimas. Dabar tenka rinktis: arba didmiesčio galimybės, arba mažo miestelio ramybė. Nemokamas susisiekimas Pakruojo rajono gyventojams leistų turėti abu“, - sakė A. Zuokas.

Nemokamą susisiekimą ketinanti įdiegti Pakruojo rajono savivaldybė turi bendraminčių. Estija 2018 m. viduryje planuoja tarpmiestinį susisiekimą visoje šalyje padaryti nemokamą. Estų lūkestis - toks pat kaip ir pakruojiečių: skatinti gyventojų mobilumą, išsaugoti regionų gyvybę bei lengvinti žmonių buitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Tai priesrinkimines agitacijos Vakarini marsruta i Siaulius ir ta panaikinot Bus kaip su Zuoko dviraciais istaskyti mokesciu moketoju pinigaiMere viena karta galvok Blaivia galva
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių