Quantcast

Pakeitimai dėl asmens dokumentų: naują pasą galėtų atsiųsti

Vidaus reikalų ministerija (VRM) teikia naują asmens dokumentų įstatymo projektą: būtų leidžiama piliečiams juos atsiųsti saugiu būdu, vaikams iki dvejų metų nereiktų patiems atvykti į Migracijos departamentą ar konsulinę įstaigą.

Naujos redakcijos Asmens tapatybės kortelės ir paso įstatymas parengtas šalies teisę suderinant su Europos Sąjungos reglamentavimu, taip pat siekiant dokumentų išdavimą padaryti patogesnį.

Įstatymo projekte kaip alternatyvus dokumento išdavimo būdas įrašoma galimybė piliečiui jo pageidavimu ir lėšomis naują asmens tapatybės kortelę ar pasą išsiųsti saugiu būdu, įteikiant juos piliečiui, globėjui ar kitam teisėtam atstovui asmeniškai.

Šiuo metu naują asmens tapatybės kortelę ar naują pasą siunčiant saugiu būdu gali gauti tik užsienio valstybėje gyvenantis pilietis, jo pageidavimu ir lėšomis. Dokumentą siunčia konsulinė įstaiga.

Dar vienas pakeitimas – pateikiant dokumentus dėl asmens tapatybės kortelės ar paso išdavimo ar keitimo vaikui iki dvejų metų nebūtų būtinas jo atvykimas į Migracijos departamentą ar konsulinę įstaigą. Šiuo metu nereikalaujama atvykti vaikams iki vienų metų.

Naujasis įstatymas taip pat draustų išduoti asmens dokumentą, jei piliečiui būtų paskirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Netiesa

Netiesa portretas
Pasą pakeitė be jokio mokesčio

...

... portretas
O ar ne pigiau pasą turguj atsiimt? :/

na

na  portretas
ir saugiausia dokumenta atsiimt ji isduodancioj istaigoj
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių