Quantcast

Pakartotinai paskelbtame NVSC vadovo konkurse – 11 pretendentų

Pakartotinai paskelbus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovo konkursą, šiai įstaigai sieks vadovauti 11 pretendentų.

„Turime 11 reikalavimus atitikusių pretendentų į šį konkursą. Dabar vyks jų kompleksinis vertinimas“, – BNS informavo Valstybės tarnybos departamento atstovė Lina Biekštaitė.

Pirmą kartą balandį skelbtame konkurse siekė dalyvauti keturi reikalavimus atitikę pretendentai, tačiau reikiamą balų skaičių surinko tik vienas iš jų.

Dėl to konkursas buvo pripažintas neįvykusiu – jis birželio gale paskelbtas dar kartą. Pagal nuostatus vertinimo komisijoje turi būti išrenkami du laimėtojai, kurie privalo surinkti ne mažiau kaip šešis balus. Iš šių kandidatūrų įstaigos vadovą renkasi sveikatos apsaugos ministras.

Konkurso sąlygose, kaip ir anksčiau, reikalauta turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą (magistro laipsnį), mažiausiai trejų metų vadovaujamo darbo patirties, mokėti anglų, prancūzų arba vokiečių kalbą.

Be kita ko, šių pareigų siekiantis žmogus turėjo atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, turinčią žymą „Slaptai“.

Nuolatinio vadovo NVSC neturi nuo kovo vidurio, kai sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tuometį įstaigos direktorių Robertą Petraitį atleido iš pareigų. Jo pareigas laikinai perėmė įstaigos Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Giedrė Aleksienė.

A. Dulkys tokį sprendimą priėmė po buvusiam vadovui nepalankaus metinio įvertinimo vasario viduryje, tačiau R. Petraitis su vertinimo išvadomis nesutiko ir paprašė ministerijos, kad jo veiklą įvertintų speciali komisija.

Kaip kovo pradžioje informavo sveikatos apsaugos ministras, komisijos išvados patvirtino jo „matymą ir vertinimą“.

Atleidimą iš pareigų R. Petraitis šiuo metu ginčija teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
labai keistai gaunasi,norint skrist ir reikia nvsc užpildyti ir tik turint bilietą rankose pilnai užpildytą, gali gautitąR ku ženkla, o tuos bilieto davinius gali gauti paskutinę dieną nuo paskirtos val tik o ne su bilietu.Sudaro daug keblumu ir nervų.Nesuprantu kam viso to reikia?Tai su lektuvuRaynair,gal su kitaislėktuvais kitaip?Kam apsunkinti žmones , ar nepakanka kad žmogus turi du skiepus?????????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių