Quantcast

Pagalba lietuviams: formuojamos automobilių kolonos, kurias lydės policija

Lietuvos ir Lenkijos pasienyje sekmadienį apsilankęs premjeras Saulius Skvernelis tikina, kad įstrigusiems ties Lenkija lietuviams bus padėta grįžti namo – formuojamos lengvųjų automobilių kolonos, jas lydėtų policija.

„Didžiausios problemos yra tarp Lenkijos ir Vokietijos sienos, kas susiję su mūsų piliečiais. Yra formuojamos specialios lengvųjų automobilių kolonos, kurios bus lydimos Lenkijos policijos pagalba“, – delfi.tv. sakė S. Skvernelis.

„Yra galimybė Vokietijoje suformuoti traukinį ir kartu padėti Latvijos ir Estijos piliečiams. Taip pat numatytas ir šiandien įvyks oro maršrutas į Berlyną“, – pasienyje kalbėjo premjeras.

Vyriausybės vadovas pasienyje taip pat vertino, kad Lietuva pasirengusi vidurnaktį įsigaliojančiam karantinui. Lietuva uždaro savo sienas, išskyrus 72 valandų humanitarinį koridorių į savo šalis norintiems grįžti užsieniečiams.

Draudimai kirsti sieną negalios prekių vežimui. Lenkijai sienas uždarius nuo sekmadienio, pasienyje su Lenkija susiformavo kelių kilometrų vilkikų eilė.

„Vilkikų eilė nemaža, bet ji juda, lenkų pasieniečiai jau tikrina kiekvieną vilkiką, procedūra užtrunka minutę, vairuotojai užpildo elektroninę anketą laukdami eilėje, jie privažiuoja, patikrinama temperatūra, jei viskas tvarkoj, vairuotojai važiuoja toliau“, – BNS sakė į pasienį premjerą lydėjęs jo patarėjas ir koronaviruso komunikacijos grupės vadovas Giedrius Surplys

Jis pažymėjo, kad nuo vidurnakčio Lietuvos piliečiai nebegalės palikti šalies, išskyrus turinčiuosius leidimą gyventi arba individualų leidimą išvykti.

„Nuo vidurnakčio Lietuvos piliečiai nebegali išvykti iš Lietuvos teritorijos, išskyrus tuos, kurie turi leidimą gyventi užsienio šalyse, ir labai išskirtiniais atvejais, ar tai būtų laidotuvės, ar būtinos medicinos procedūros užsienyje, gavus individualų pasienio leidimą“, – sakė komunikacijos grupės vadovas.

G. Surplys patvirtino, kad taip pat atsidaro tranzitinis 72 valandų leidimas kirsti Lietuvos teritoriją užsieniečiams, grįžtantiems į savo šalis.

Lietuvos Vyriausybė dėl koronaviruso plitimo nutarė nuo pirmadienio visoje šalyje įvesti karantiną. Šiuo metu šalyje nustatyta 12 koronaviruso atvejų, visi jie – įvežtiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ne tik per Lenkiją su konvojum, bet ir Lietuvoje juos reikia sekti, gal kaimynų pagalba. Juk jie įpratę lakstyti, gryze namie ramiai nenusedi, laksto rengia li nksmybes, susitikimus su artimaisiais. Per tas 2 karantino savaites reiktų jiems kontroles

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul sėdi dabar kur išvažiavę, mažiau lakstys...koks mūsų reikalas ?

Daune tu

Daune tu portretas
Guli atnt peciauas ir gulek toliau pasalpini,jai nezinai kas yra toks dalykas komondiruotes ir kur uz tai mokami mokesciai,be to jai kas ir dirba uzsieni uz gydyma cia mokasi grynais ir jie dauk naudingesni valstybej negu toki nieko neveikiantys sudo malikai kaip tu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių