Quantcast

Pabradės poligone JAV kariams bus įkurta stovykla „Herkus“

Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje JAV kariams bus įkurta stovykla „Herkus“ – tokios infrastruktūros sukūrimas numatytas Vyriausybės priemonių plane.

Krašto apsaugos ministerija šią savaitę informavo BNS, kad stovyklos aikštelės projektavimo ir statybos darbus ketinama baigti iki šių metų pabaigtos.

Galutinai stovyklą įrengti planuojama per 2022 metų pirmąjį ketvirtį.

Stovykloje „Herkus“ bus įkurtos miegamosios ir darbo vietos kariams, taip pat bus sukurta sporto, laisvalaikio bei maitinimo infrastruktūra.

Objekto įrengimas finansuojamas valstybės biudžeto lėšomis, tačiau nei kaina, nei stovyklos dydis nėra atskleidžiamas.

„Informacija apie konkretų stovyklos pajėgumą ir jos kainą yra tarnybinio naudojimo, dėl to jos pateikti negalime“, – teigė ministerija.

Jos teigimu, esant poreikiui, stovyklą bus galima naudoti ir kitų sąjungininkų karių apgyvendinimui.

Vyriausybės priemonių plane numatyta „sukurti reikiamą infrastruktūrą JAV pajėgų judėjimui į Lietuvą, bei nuolatiniam jų dislokavimui ir treniravimuisi Lietuvoje“.

Stovykla „Herkus“ – pagrindinis šiam tikslui įgyvendinti vystomas objektas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Lietuvos kaip ir nėra,Ameriką pasiekė tikslą Reigeno laikų .Amerika sakė ,valdys visą pasaį.Tegul jie grižta į savo tą šalį ir tenai poligonus stato.Jie Lietuvoje nereikalingi.Ne poligonų Lietuvai reikia ,reikia žmonėms algų kaip Amerikoje,pragyvenimo lygio tokio kaip Amerikoje.O jų žmonių čia tikrai nereikia,jie mūsų žmonių Amerikoje nenori matyti ,2000 metais JAV ambasada Vilniuje įmė pinigus ne už vizas i Ameriką o už tai kad stvėjo milijoninėse eilėse Vikniuje prie ambasados JAV ir užėja keliom minutėm i ją turjo sumoketi didelius pinigus.Darė biznį Ameriką o Lietuvos VM I mokesčių nemokėjo.Štai kokia tą Ameriką .

Anonimas

Anonimas portretas
ZUDYK amerikosus okupantus

>ups

>ups portretas
..išlindo tik piemenys žaliais žabtais:D).Rimti to nerašytu
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių