Quantcast

Pabradėje pradedamos kovos mašinų „Vilkas“ įgulų kvalifikavimo pratybos

  • Teksto dydis:

Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje ketvirtadienį pradedamos Algirdo pėstininkų bataliono kovos mašinų „Vilkas“ įgulų kvalifikavimo pratybos.

Kaip praneša Lietuvos kariuomenė, pratybos tęsis iki rugsėjo 9 dienos.

Įgulų – mašiną bei jos ginkluotę valdančio personalo – kvalifikavimo metu bus vertinama, kaip karių įgulos geba aptikti, identifikuoti ir naikinti stacionarius bei judančius taikinius, imituojančius lengvai šarvuotą ir nešarvuotą priešo techniką bei pėstininkus.

Tokie veiksmai bus atliekami iš stacionarių pozicijų bei judėjimo metu.

„Kovotojai nuosekliai ir kryptingai ruošėsi šioms pratyboms. Esu tikras, kad jie pasiruošę ne tik vykdyti jas su atsidavimu, bet ir pasiekti aukščiausius įmanomus rezultatus, kurių tiek kaip kuopos vadas, tiek kaip šių pratybų vadovas linkiu kariams“, – apie pratybas kalbėjo 1-osios pėstininkų kuopos vadas kpt. Eitvydas Lastovka.

Kvalifikuotos įgulos vėliau tęs aukštesnio lygmens karinį rengimą, kur treniruojamasi vykdyti gynybos bei puolimo operacijas sąveikaujant su pėstininkais.

Toks rengimas bei įgulų kvalifikacija, siekiant išlaikyti aukštą pasirengimo lygį, vyksta kiekvienais metais ir joje dalyvauja tiek patyrusios įgulos, tiek naujai suformuotos.

Į pratybų vietą „vilkai“ išvyks rugpjūčio 18 dieną sava eiga Karo policijos lydimoje kolonoje iš dislokacijos vietos Rukloje į Pabradę pro Žaslius, Elektrėnus, Maišiagalą, Nemenčinę.

Šiuo metu į Lietuvą jau atgabenta maždaug pusė iš kiek daugiau nei 80 užsakytų „vilkų“, tačiau jie turi tam tikrų trūkumų susijusių su programine įranga.

Visos kovos mašinos, pašalinus trūkumus, Lietuvą turėtų pasiekti iki kitų metų pavasario.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių