Quantcast

A. Pabedinskienė: turime ugdyti vaikų pagarbą senyvo amžiaus žmonėms

  • Teksto dydis:

Penktadienį socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė susitiko su socialinės akcijos „Sukurk dovaną seneliui“ dalyviais – vaikais iš globos namų ir vaikų dienos centrų, kurie savo rankomis kiekvienas sukūrė pačias ypatingiausias dovanėles senyvo amžiaus žmonėms.

„Be tėvų globos ar probleminėse šeimose augantys vaikai dažnai stokoja ne tik meilės, bet ir socialinio ryšio su aplinkiniais, todėl siekdami padėti jiems lengviau integruotis į visuomenę ir perprasti jos socialinę struktūrą, turime ugdyti vaikų pagarbą ir empatiją senyvo amžiaus žmonėms, jų kūrybinius, meninius įgūdžius, vystyti savanoriavimo ir pagalbos teikimo vyresniesiems idėją“, – teigė ministrė A. Pabedinskienė.

Pasak jos, ministerijos iniciatyva 2014 m. pradėta įgyvendinti institucinės globos pertvarka taip pat padės užtikrinti, kad kuo daugiau vaikų augtų šeimose ar joms artimoje aplinkoje ir čia sulauktų net tik meilės bei rūpesčio, bet įgytų ir visų būtiniausių socialinių įgūdžių, išmoktų pasirūpinti savimi ir kitais.

Siekiant, kad kuo daugiau vaikų galėtų turiningai leisti laisvalaikį ir socializuotis tiek su suaugusiaisiais, tiek su savo bendraamžiais, šalyje remiami vaikų dienos centrai, kuriems 2016 metais, lyginant su 2015 metais, finansavimas didės net 0,5 mln. eurų.

Iniciatyvoje „Sukurk dovaną seneliui" dalyvavo daugiau kaip 100 globos namų vaikų (iš 6 vaikų globos namų bei 10 vaikų dienos centrų). Vaikų pagamintos ir į renginį suvežtos dovanėlės senelius pasieks kitąmet.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Lietuvoj jaunystes kultas nesusimastant kad visi sensta, niekas nebus amzinai jaunas. Visko TV programos, pasilinksminimai tik jauniems.

Dalia

Dalia portretas
Sušelpdami žmogų,nejučia pastatom save į aukštesnę padėtį.Ar to nepajus vaikai,manydami,kad senukai -vargšai,kuriuos reikia šelpti?Prie pagarbos tai neprisidės.Ir orumo senukams nepridės.Daug geriau ,jei pažindami žmogų,žinodami jo gyvenimo istoriją,pasakotumėte vaikams pagarbiai apie kiekvieną atskirą individą,o ne kaip apie neįgalių senių visumą.Lai vaikai,sudominti žmogaus gyvenimo,užsinori su juo bendrauti ir tada skatinkite tam žmogui kažką dovanoti.O jis padovanos vaikui irgi kažką. Te užsimezga abipusis ryšys su pagarba.Bus nauda abiems pusėms.

ww

ww portretas
Cia,kaip sakoma,lazda turi du galus. Siandien tu jaunas,o rytoj - jau pagyvenes ir niekas nuo to nepabegs. O sita nepagarba senoliams isugde musu valdzia,kuri del savo nesugebejimo valdyti salies,kaltina pensininkus,nes matot,jeigu nereiktu tiek pensininku islaikyti,ot tai pagyventumeme. Galima pagalvoti,kad pensininkai mokesciu nemokejo visa gyvenima ir neislaike tuometiniu pensininku.Gerai,kad rado atpirkimo ozi. Bet beda ta,kad savimi jie pasirupino ir ju nelaukia tokia skurdi senatve,kaip dabartiniu pensininku,todel jiems ne motais.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių