Quantcast

Paaiškėjo, kam šiemet stojantieji į aukštąsias mokyklas teikė pirmenybę

  • Teksto dydis:

Daugiausia stojančiųjų pirmuoju numeriu pageidavimuose šiemet rinkosi studijuoti sveikatos mokslų, verslo ir viešosios vadybos, socialinių mokslų ir menų studijų krypčių programas, ketvirtadienį praneša Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendram priėmimui organizuoti (LAMA BPO).

Dažniausiai stojantieji pirmenybę teikia Vilniaus universitetui, kurį pirmuoju pageidavimu pasirinko 2,6 tūkst. žmonių. Toliau rikiuojasi Vytauto Didžiojo, Lietuvos sveikatos mokslų, Vilniaus Gedimino technikos ir Kauno technologijos universitetai – juose studijuoti pageidauja po 750–850 žmonių.

Kaip teigiama pranešime, ir toliau populiari išlieka medicinos studijų programa tiek Lietuvos sveikatos mokslų universitete, tiek Vilniaus universitete. Pastarajame nemažai stojančiųjų renkasi ir teisės, psichologijos, kūrybos komunikacijos studijų programas.

Lietuvos sveikatos mokslų universitete taip pat populiari odontologijos studijų programa. Programų sistemas stojantieji noriai renkasi studijuoti tiek Kauno technologijos, tiek Vilniaus universitetuose.

Prioritetą koleginėms studijoms teikiantys stojantieji dažniausiai renkasi Kauno ir Vilniaus kolegijas.

Jas pirmuoju numeriu pasirinko atitinkamai beveik 1,3 tūkst. ir 1,2 tūkst. stojančiųjų. Pirmenybę studijuoti Klaipėdos valstybinėje ir Socialinių mokslų kolegijose teikia per pusketvirto šimto stojančiųjų.

Dažniausiai stojantieji renkasi bendrosios praktikos slaugos studijų programą Vilniaus kolegijoje, kosmetologiją ir logistiką Kauno kolegijoje. Panašus skaičius stojančiųjų renkasi Vilniaus kolegijoje vykdomas vaikystės pedagogikos, higieninės ir dekoratyvinės kosmetologijos studijų programas bei Kauno kolegijoje vykdomas bendrosios praktikos slaugos, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo, burnos higienos studijų programas.

Teigiama, kad likus mažiau nei mėnesiui iki bendrojo priėmimo į universitetus ir kolegijas prašymų teikimo pabaigos, informacinėje sistemoje užsiregistravo per 19 tūkst. stojančiųjų. Iš jų pagrindinio priėmimo pirmojo etapo prašymus užpildė 13 tūkst. žmonių, kurie pareiškė daugiau nei 51 tūkst. pageidavimų.

Taip pat pranešama, kad ketvirtadienį prasideda pirmieji motyvacijos vertinimai, kurie yra būtini stojant į ugdymo mokslų studijų programas. Pirmąją motyvacijos vertinimo dieną turėtų dalyvauti per 460 stojančiųjų. Iš viso į juos užsiregistravo daugiau nei 900 žmonių.

Laikyti vieną ar daugiau stojamųjų egzaminų į meno krypties studijų programas jau užsiregistravo 1,7 tūkst. stojančiųjų. 32 stojamieji egzaminai jau yra įvykę.

Pagrindinė stojamųjų egzaminų ir motyvacijos vertinimo sesija vyks iki liepos 5 dienos. Meno krypčių ir ugdymo mokslų studijų programas įtraukti į savo prašymą galima ne vėliau kaip 24 valandos iki prasidedant stojamajam egzaminui arba motyvacijos vertinimui. Jų neišlaikęs stojantysis negali dalyvauti konkurse meno krypčių ir ugdymo mokslų studijų programose.

LAMA BPO primena, kad pirmuoju pageidavimu stojantysis turėtų nurodyti labiausiai norimą studijų programą su pasirinktu finansavimo šaltiniu ir atitinkamai pagal svarbą išrikiuoti kitus pageidavimus. Pagrindinio priėmimo metu jų į savo prašymą galima įtraukti ne daugiau kaip devynis.

Apie rezultatus stojantieji bus informuoti liepos 26 dieną tiek informacinėje sistemoje, tiek elektroniniu paštu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių