Quantcast

Oficialiai patvirtinta: Alytaus apylinkėse rastas kiškis nugaišo nuo gaisro padarinių

Alytaus apylinkėse rastas kiškis nugaišo dėl kvėpavimo nepakankamumo ir kitų komplikacijų, trečiadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

„Mes galime sakyti, kad kiškis užduso dėl įkvėptų smalkių ar suodžių. Mes galim tai sakyti pagal diagnozę, pagal pakitimus“, – BNS sakė Alytaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos patarėjas Jonas Vaikšnoras.

„Čia yra toks pirmas atvejis Alytuje. Aš bent jau nežinau daugiau“, – pridūrė jis.

Pranešime teigiama, kad Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute atliktas patologinis anatominis gaišenos tyrimas.

Jo metu kiškio trachėjoje rasta suodžių, nustatyta plaučių edema, pastebėtos kraujosruvos plaučiuose, taip pat kvėpavimo takų, kvėpavimo ir vidaus organų hiperemija (kraujavimas).

Pasak J. Vaikšnoro, kiškis buvo rastas Žiūkų kaime, Alytaus rajone, apie jį tarnybai pranešė gyvūną pastebėjęs gyventojas.

„Tos teritorijos gyventojas teigė, kaip tas zuikis bėgioja, ir teigė, kad sutrikusi zuikio koordinacija. Už kelių valandų jis pastebėjo, kad tas zuikis jau nugaišęs. Vien iš to galima teigti, kad tai buvo kažkokia greita reakcija“, – teigė specialistas.

Jis taip pat teigė, kad kol kas apie kitus kritusius gyvūnus pranešimų nėra gauta.

„Kol kas nieko nėra rasta. Pranešimų apie kritusius gyvūnus irgi kol kas neturime. Yra tik informacija iš socialinių tinklų, kur jokio tikslumo nėra“, – sakė J. Vaikšnoras.

Anot specialisto, tyrimas dėl nugaišusio kiškio dar tęsiamas, siekiant išsiaiškinti, kokiomis tiksliai medžiagomis apsinuodijo gyvūnas.

Vaizdo įrašas, kuriame – leisgyvis kiškis, socialiniame tinke „Facebook“ išplito praėjusią savaitę.

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis antradienį teigė, kad kiškis greičiausiai nugaišo dėl gaisro padangų perdirbimo gamykloje sukeltų padarinių.

„Prisimenate tą mirusį zuikį? Ką tik neoficialiai gavau žinią iš Veterinarijos tarnybos, kad zuikis greičiausiai mirė nuo šio gaisro sukeltų padarinių, specialistai pasakojo suradę suodžių. Toliau bus aiškinamasi dėl sunkiųjų metalų. Jei tai bus patvirtina oficialiai – liūdna bus ne tas žodis“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Alytaus vadovas.

Praėjusią savaitė socialiniuose tinkluose plito ir nusilpusių paukščių, žalčio nuotraukos.

Tarnyba ragina gyventojus pranešti nedelsiant visą parą veikiančiu numeriu apie šiomis dienomis pastebėtus nugaišusius naminius arba laukinius gyvūnus.

Taip pat patariama stebėti naminius gyvūnus ir paukščius, o įtarus sveikatos sutrikimų, kreiptis į veterinarus ar Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos padalinius.

Gaisras padangų perdirbimo gamykloje Alytuje kilo praėjusio trečiadienio naktį.

Penktadienį gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta. Vėjo nešami teršalų debesys yra pavojingi žmonių sveikatai ir gamtai.

Ekstremali situacija paskelbta Alytaus mieste ir Alytaus rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ji

ji portretas
vargsas kiskis,nugaiso nuo gaisro padariniu,o ne nuo medziotoju kulkos,matyt paskutinis kiskis Alytaus apylinkese.

Jonas

Jonas portretas
Zuikis iš ano pasaulio siunčia linkėjimus visiems rūkantiems . Mat, pametė degtukus ir prirūkyti buvo per arti priėjęs iš pavėjinės pusės.

pfffffffffffffff

pfffffffffffffff portretas
cia ir dunam aisku. Geriau nustatykit konkreciai nuo kokiu medziagu ir kokia chemine sudetis
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių