Quantcast

P. Saudargas: daug kas pripažino klydę dėl Rusijos, gal taip pasakys ir popiežius

Daug politikų ir visuomenės veikėjų pripažino klydę dėl Rusijos, gal po kurio laiko taip pasakys ir popiežius Pranciškus, pareiškęs, kad NATO galėjo palengvinti Kremliaus invaziją į Ukrainą, sako Seimo vicepirmininkas konservatorius Paulius Saudargas.

„Man kaip eiliniam katalikui gal ir nereikėtų popiežiaus pozicijos vertinti labai stipriai, bet tokią nuomonę turiu, kad daug kas šio karo akivaizdoje, ir  politikų, ir visuomenės veikėjų, yra jau pareiškę, kad suklydo dėl Rusijos, dėl Vladimiro Putino vertinimo, prognozavimo. Aš manyčiau, jei popiežiaus žodžiai teisingai interpretuojami ir nepasiklydome vertime, kaip kartais būna, jis irgi galbūt po tam tikro laiko sakys, kad suklydo“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė P. Saudargas.

Seimo vicepirmininkas pažymėjo, kad „tie, kurie yra arti V. Putino Rusijos, arti Kremliaus įtakos zonos, mes tą jaučiam, mes labai gerai suprantam, kas čia vyksta“.

L. Balandžio / BNS nuotr.

„Aš galiu suprasti bendrą nuotaiką prieš bet kokį karą ir kad reikia taikos pasaulyje, ir mes visi ir steigiamės, bet čia mes gimdome Hitlerį numeris du ir priešnuodis prieš jo veiksmus yra tik geresnis apsiginklavimas, stipresnė gynybinė galia, šiandien konkrečiai Ukrainos, o platesne prasme ir viso regiono apsiginklavimas ir atgrasymas nuo tolesnių kraugeriškų veiksmų“, – kalbėjo P. Saudargas.

Antradienį interviu Italijos laikraščiui „Corriere della Sera“ kalbėdamas apie Rusijos karą prieš Ukrainą popiežius Pranciškus pareiškė, kad, nors ir nesako, kad NATO buvimas netoliese esančiose šalyse „išprovokavo“ Maskvą, bet tai „galbūt palengvino“ invaziją.


Šiame straipsnyje: popiežius PranciškusNATOkaras UkrainojePaulius Saudargas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių