Quantcast

Orai: vasara atsisveikins gausiu lietumi

  • Teksto dydis:

Lietus gausiai laistys žemę ne tik sekmadienį, bet ir savaitės pradžioje, sako sinoptikai.

Ciklonas pakankamai intensyvius lietus atsiuntė į šalies pietinius rajonus, kai kur sekmadienio naktį lijo ir smarkiai. Šiaurės Lietuvoje lietaus buvo mažiau, sausiau, o kai kur netgi iš viso nelijo. Tačiau padangė buvo debesuota, tad temperatūra visoje Lietuvoje buvo vienoda – 12-14, tik Kuršių nerijoje 16 laipsnių šilumos, LRT radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Pasak jo, padangė debesuota, pragiedrulių nedaug, nes orus lemia žemo atmosferos slėgio sūkurys.

Įdienojus debesų šiek tiek sumažės, atsiras pragiedrulių, bet jie pasirodys ne visur ir bus labai menki. Intensyvus lietus iš Pietų Lietuvos turėtų po truputį trauktis, deja, vis dėlto dar palis daug kur, tik tas lietus bus trumpas, ne toks gausus kaip buvo naktį, sako sinoptikas. Vėjas bus nestiprus, nepastovios krypties, kartais iki 3-8 m/s. Pietų Lietuvoje bus 16-19, o kur daugiau pragiedrulių – šiaurės vakariniuose rajonuose oras sušils ir iki 20-21 laipsnio šilumos.

Ateinančią savaitę vos ne kasdien lis. Pirmadienio naktį lietaus dar bus mažiau, palis tik vietomis ir nedaug, bet pūs nestiprus šiaurės rytų vėjas ir bus proga susiformuoti rūkui. Dieną vėjas sustiprės iki 8-13 m/s ir jis vėl padės formuotis debesims ir dieną daug kur palis. Naktį bus 10-15 laipsnių šilumos, o dieną – 17-21 laipsnis.

Antradienį lietus vėl suintensyvės, kai kur jis numatomas smarkus, dosniai palaistysiantis žemę. Naktį temperatūra bus 12-17, o dieną 15-20 laipsnių šilumos.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių