Quantcast

Orai pradžiugins: savaitės viduryje – šilumos šuolis

  • Teksto dydis:

Nors savaitės pradžia ir bus apniukusi, nusiminti neverta – jau greitai sulauksime dar vienos šilumos bangos ir daugiau saulės spindulių. Visgi, savaitei baigiantis, panašu, kad vėl sulauksime permainų.

Šiandien šalyje numatomas apysmarkis pietų, pietvakarių krypties vėjas. Bus debesuota su pragiedruliais, daugelyje vietovių palis. Vilniuje dieną oras šils iki 9, Kaune ir Panevėžyje iki 8 laipsnių. Šiauliuose bus apie 6, Klaipėdoje apie 5 laipsnius šilumos.

Antradienį termometrų stulpeliai stiebsis aukščiau, tačiau ir vėl sulauksime lietaus. Tiek naktį, tiek dieną protarpiais lynos, laikysis vidutinio stiprumo pietų, pietvakarių vėjas. Nakties valandomis temperatūra sieks 4–8 laipsnius šilumos. Dienos metu Vilniuje ir Kaune bus apie 11, Panevėžyje apie 10 laipsnių šilumos. Šiauliuose oras šils iki 9, Klaipėdoje iki 6 laipsnių.

Trečiadienį turėtų pradžiuginti gerokai šiltesni ir saulėtesni orai. Visgi, vėjas nenurims ir pūs iš vakarų, pietvakarių. Nakties valandomis dangų niaukstys debesys, tačiau žymesnių kritulių nenumatoma. Temperatūra svyruos tarp 4–9 laipsnių šilumos. Dienos metu bus daugiau pragiedrulių, plūstels didesnė šiluma. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras šils iki 15, kai kur pietrytinėse ir pietinėse šalies vietovėse iki 16 laipsnių. Šiauliuose bus apie 13, o Klaipėdoje tik apie 7 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį šiluma truputį atslūgs, sugrįš debesys ir lietus. Nakties metu bus vėsiau, temperatūra svyruos tarp 2–6 laipsnių šilumos. Dieną saulę slėps debesys, pūs apysmarkis pietvakarių vėjas, daug kur palis, ypač po pietų. Vilniuje ir Kaune temperatūra kils iki 13, Panevėžyje iki 10 laipsnių. Šiauliuose bus apie 8, Klaipėdoje apie 6 laipsnius šilumos.

Penktadienį plūstels vėsesni orai, malonu nebus. Vyraus permainingas debesuotumas, daug kur protarpiais prapliups lietus, pūs smarkokas šiaurės vakarų vėjas. Pirmoje nakties pusėje temperatūra daug kur bus teigiama, tačiau paryčiais daug kur bus apie nulį, vietomis silpnai šals. Prie jūros ir pietrytinėse šalies vietovėse laikysis apie 2 laipsnius šilumos. Dienos metu Vilniuje ir Kaune oras šils iki 6 laipsnių. Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje vyraus 5 laipsnių šiluma.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį Lietuvoje ir toliau laikysis vėsesni orai. Naktimis pasikandžios silpnas šaltukas, teks pasisaugoti plikledžio, o dienomis vyraus panaši temperatūra kaip ir penktadienio dieną. Didesnė kritulių tikimybė numatoma šeštadienį, vietomis jie bus mišrūs.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių