Quantcast

Orai: pirmąjį rugpjūčio savaitgalį – malonūs pokyčiai

  • Teksto dydis:

Paskutinės liepos dienos bus gaivios ir vėjuotos, tačiau pirmasis rugpjūčio savaitgalis sugrąžins vasarišką šilumą.

Šiandien šalyje sustiprės vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Gūsiai sieks 15–18, kai kur 18–20 metrų per sekundę. Dangumi keliaus tai didesni, tai mažesni debesys. Dienai bėgant daugelyje vietovių prapliups trumpi krituliai, vietomis griaudės perkūnija. Kiek dažniau dangus varvės šiaurinėse šalies vietovėse. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 20 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 17, Panevėžyje apie 18 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį bus daugiau pragiedrulių, vietomis dar truputį palis. Temperatūra svyruos tarp 11–16 laipsnių šilumos. Dienos metu išsilaikys apysmarkis vakarinių krypčių vėjas, gūsiai sieks 10–16 metrų per sekundę. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 18 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 19, Panevėžyje apie 20 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį vėjas rims, debesys praretės. Temperatūra sieks 11–16 laipsnių šilumos. Dienos metu numatomas nepastovus debesuotumas, daug kur galimas trumpas ir negausus lietus. Pūs vidutinio stiprumo gaivesnis šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Temperatūra kils truputį aukščiau nei penktadienį. Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 21, Kaune ir Panevėžyje apie 22 laipsnius šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 20 laipsnių.

Sekmadienį šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas nurims. Žymesnių kritulių nenumatoma. Naktį temperatūra sieks 9–15 laipsnių šilumos. Dienos metu Vilniuje oras šils iki 22, Kaune iki 23 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 20, Panevėžyje apie 21 laipsnį šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje išsilaikys panaši šiluma, tačiau vis dažniau sulauksime lietaus debesų.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių