Quantcast

Orai: lietaus ir perkūnijos debesys lankysis dar ne kartą

  • Teksto dydis:

Antroje savaitės pusėje, atkeliaujant orų permainoms, numatomi audringi momentai. Tačiau savaitgalį jau bus ramiau, nors trumpalaikių kritulių dar sulauksime.

Šiandien po pietų debesų masyvai vėl į daugelį šalies vietovių atneš kritulius, perkūniją. Vietomis galimi škvaliniai vėjai, kruša. Vilniuje oras šils iki 30, Kaune iki 28 laipsnių. Šiauliuose bus apie 27, Panevėžyje apie 29 laipsnius karščio. Klaipėdoje vyraus gaivesni orai, čia temperatūra sieks 23 laipsnius šilumos.

Penktadienį situacija danguje ir vėl kartosis – dienos metu pasirodys debesų virtinės, nešinos krituliais ir perkūnija. Tiesa, nakties valandomis vietomis taip pat žybčios žaibai, trumpai palis, galimi vėjo sustiprėjimai. Temperatūra naktį sieks 16–20 laipsnių šilumos. Dieną vyraus truputį mažesnis karštis, tačiau bus pakankamai šilta. Vilniuje oras šils iki 29, Kaune ir Panevėžyje iki 28 laipsnių. Šiauliuose bus apie 25, Klaipėdoje apie 22 laipsnius šilumos.

Šeštadienio naktį dar daug kur nuvilnis lietus, grūmos perkūnija, tikėtina intensyviau rytinėse šalies vietovėse. Temperatūra svyruos tarp 16–20 laipsnių šilumos. Dienos metu daugės pragiedrulių, o palis tik vietomis. Karštis sumažės dar laipsniu kitu. Pūs gaivesnis vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje oras šils iki 24, Kaune iki 25 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 26, Klaipėdoje apie 22 laipsnius šilumos.

Sekmadienį vienur bus ramu ir mažai debesuota, kitur dar protarpiais palis. Naktį numatoma 14–19 laipsnių šiluma. Dienos metu Vilniuje oras šils iki 24, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 25 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 22 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, kitos savaitės pradžia bus ramesnė, nors vietomis trumpalaikis lietus dar gali apsilankyti. Išsilaikys panaši šiluma kaip ir savaitgalį.


Šiame straipsnyje: orailietusPerkūnija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių