Quantcast

Orai keisis: savaitgalį malonios šilumos neliks nė kvapo

  • Teksto dydis:

Po itin šilto trečiadienio šiluma šalyje labai sparčiai atslūgs, suksis žvarbus vėjas. Naktimis grįš neigiama temperatūra.

Šiandien dieną daugės pragiedrulių, o trumpai ir negausiai palynos tik kai kur šalies pietuose. Pūs apysmarkis vakarų krypties vėjas. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje bus apie 8–9 laipsnius šilumos. Šiauliuose oras šils iki 7, Klaipėdoje iki 6 laipsnių.

Penktadienio naktį numatomi pragiedruliai, temperatūra pasiskirstys nuo –2 laipsnių šalčio iki 4 laipsnių šilumos, vietomis bus slidu. Šilčiausia bus pajūryje. Dienos metu išaugs debesuotumas, vietomis, daugiausiai šiaurės vakariniuose ir šiauriniuose šalies rajonuose, truputį palis, galima šlapdriba. Suksis žvarbus šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje ir Panevėžyje oras sušils iki 8, Kaune iki 9 laipsnių. Šiauliuose bus apie 7, Klaipėdoje apie 6 laipsnius šilumos.

Šeštadienį atvės dar labiau. Nakties ir ryto valandomis didesnė tikimybė, jog šalies rytuose truputį pasnigs, vietomis galima šlapdriba. Naktį temperatūra svyruos tarp –5–0 laipsnių šalčio. Ryto metu daug kur numatomi pragiedruliai, tik šalies rytuose dangų niaukstys debesys. Dieną vyraus nepastovus debesuotumas, daugelyje vietovių pasirodys negausūs, bet mišrūs krituliai. Išsilaikys žvarbus šiaurės vėjas. Vilniuje tebus vos apie 1, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 2 laipsnius šilumos. Kaune ir Klaipėdoje oras šils iki 3 laipsnių. Vakare temperatūra vėl kris žemiau nulio.

Sekmadienio naktį šaltukas spustels stipriau ir svyruos nuo –7 iki –2 laipsnių šalčio, vyraus nedidelis debesuotumas. Dienos metu nors danguje ir švies saulė, tačiau pūs itin šaltas šiaurės rytų vėjas. Kai kur iš praplaukiančių debesų gali pasirodyti viena kita snaigė. Temperatūra dieną žymiai nesiskirs nuo šeštadienio reikšmių. Vilniuje ir Panevėžyje bus apie 2, Kaune ir Klaipėdoje apie 3 laipsnius šilumos. Šiauliuose oras šils iki 1 laipsnio.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje išsilaikys gražūs ir saulėti, bet šaltoki orai. Naktimis ir toliau paspaus šaltukas, dienomis temperatūra laipsniu kitu didės.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...,eisiu paVAIKSCIOTI po MISKELI...,

...,eisiu paVAIKSCIOTI po MISKELI..., portretas
ka MALONAUS patyriau paTEIKSIU parEJES... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių