Quantcast

Orai: katino dienos baigsis – atkeliauja vėsa ir krituliai

  • Teksto dydis:

Nauja liepos savaitė startuos vasariškai karštais orais, tačiau čia pat jau laukia permainos. Pirmadienį trumpai palis, o nuo antradienio krituliai bus vis dažnesi, vasariška kaitra atslūgs, įsismarkaus vėjas.

Šiandien dieną sukiosis daugiau debesų. Popietinėmis ir vakaro valandomis daug kur prapliups trumpi lietūs, sugriaudės perkūnija, pūs stipresnis permainingos krypties vėjas. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras šils iki 28–29 laipsnių. Šiauliuose bus apie 27, Klaipėdoje apie 25 laipsnius šilumos.

Antradienį jau teks pasiieškoti šiltesnių rūbų, taip pat pravers skėtis. Naktį per šalį slinks kritulių banga, kuri keliaus rytų link. Temperatūra svyruos tarp 14–18 laipsnių šilumos. Ryto metu ir pirmoje dienos pusėje, vietomis, gausiau rytinėje šalies dalyje numatomas lietus ir perkūnija. Tuo tarpu vakariniuose šalies rajonuose bus ramiau, vyraus pragiedruliai. Po pietų daug kur pro debesis žvilgčios saulė, numatomas apysmarkis vakarų krypties vėjas. Gūsiai sieks 13–15 metrų per sekundę. Vilniuje ir Kaune bus apie 21, Panevėžyje apie 22 laipsnius šilumos. Šiauliuose oras šils iki 20, Klaipėdoje iki 18 laipsnių.

Trečiadienį taip pat numatomi vėsesni orai, daug kur palis ir ne po kartą. Vakarų krypties vėjas įsismarkaus dar labiau. Gūsiai stiprės iki 15–20 metrų per sekundę. Nakties valandomis temperatūra sieks 10–14 laipsnių šilumos, laipsniu kitu šilčiau bus tik pajūryje. Dienos metu Vilniuje ir Kaune oras šils iki 18 laipsnių. Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje bus apie 17 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį be didesnių permainų. Naktį vietomis, dieną daug kur numatomas pasikartojantis lietus, kai kur jį lydės perkūnija. Išsilaikys apysmarkis vakarų krypties vėjas. Naktį vyraus 9–14 laipsnių šiluma. Dieną Vilniuje termometrai fiksuos 19, Kaune 18 laipsnių šilumos. Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje bus apie 17 laipsnių šilumos.

Penktadienį kai kur numatomi šiek tiek šiltesni orai, dangų niaukstys debesys. Didesnė tikimybė, jog krituliai dažniausiai lankysis vakarinėje šalies dalyje. Naktį temperatūra sieks 8–14 laipsnių šilumos. Dieną Vilniuje ir Kaune oras sušils iki 21, Panevėžyje iki 18 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 17 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, tikėtina, jog šeštadienis bus vėsesnis ir lietingesnis, o sekmadienį galime sulaukti daugiau pragiedrulių, dieną temperatūra svyruos apie 20 laipsnių.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Giruliai

Giruliai portretas
Geras oras grįžta pagaliau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių