Quantcast

Orai: bobų vasara neskuba – nauja savaitė prasidės šalnomis

  • Teksto dydis:

Po lietingo, bet dar šilto savaitgalio nauja savaitė prasidės šalnomis, prognozuoja sinoptikai.

Šeštadienį daugiausia su lietumi susidurs rytiniai šalies rajonai. Pirmoje dienos pusėje kai kur palis ir ganėtinai įkyriai bei gausiai, tačiau artėjant vidurdieniui lietaus intensyvumas turėtų mažėti, o vakarop ir visai tie lietaus debesys pasitrauks į kaimyninę Baltarusiją, LRT Radijui sakė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė. Rytiniame šalies pakraštyje aukščiausios temperatūros bus fiksuojamos tik vėlai vakare ir bus nuo 13 iki 18 laipsnių šilumos. Vėsiausia bus rytiniame šalies pakraštyje, o šilčiausia – prie jūros bei Žemaitijoje.

Sekmadienį pragiedrulių turėtų būti daugiau, ypač nakties metu ir pirmoje dienos pusėje, sakė sinoptikė. Jau artėjant rytui šiaurės vakarinį šalies pakraštį gali pasiekti naujojo šaltojo atmosferos fronto lietaus debesys ir negausiai palynoti nakties ir ryto valandomis tik kraštiniuose šiaurės rytiniuose rajonuose, o dieną lietus praslinks per daugelį šalies regionų. Intensyviausiai turėtų palyti ties rytiniais rajonais, o pajūrio bei pietvakarinio pakraščio – Tauragės, Marijampolės apskričių – lietus gali ir nepasiekti. Šiose vietovėse lietaus tikimybė sekmadienį išliks nedidelė. Kadangi už šaltojo atmosferos fronto link mūsų atkeliauja ir šaltesnio oro masė, tai turėtų stiprėti ir būti gūsingesnis vėjas. Jis suksis iš šiaurės vakarų ir kai kur gūsiai sieks iki 15 m/s. Tačiau naktis ir diena vis dar bus dar šiltesnės, temperatūros išliks aukštos – naktį temperatūra pasiskirstys nuo 8 iki 12, prie jūros bus 13-14 laipsnių šilumos. Dieną temperatūra turėtų pakilti iki 14-19 laipsnių šilumos. Vėsiausia turėtų būti ties šiauriniu šalies pakraščiu, o šilčiausia – ties pietiniais šalies regionais.

Pirmadienį pradėsime nuo šalnų, sakė sinoptikė M. Kirkliauskaitė. Nakties metu dangus už šaltojo atmosferos fronto pradės gana greitai giedrėti ir būtent šiauriniuose rajonuose, kur pirmadienio rytas ir bus pats šalčiausias, oro temperatūra kai kur netgi gali priartėti prie 0 laipsnių. Pietiniuose, vakariniuose rajonuose temperatūra dar bus teigiama ir svyruos maždaug tarp 2-6 laipsnių šilumos. Dirvos paviršiuje, kur bus giedriausia ir mažiausia iki pirmadienio ryto prilyta, temperatūra gali kristi iki 1-5 laipsnių šalčio. Dienos metu saulės turėtų netrūkti, bet temperatūra nebus jau tokia aukšta kaip savaitgalį ir popietę – ji turėtų pasiskirstyti tarp 11-16 laipsnių šilumos. Be to, sakė sinoptikė, mūsų orus nuo pirmadienio pradeda lemti aukštesnio slėgio laukas, galingesnis anticiklonas, kuris sukasi ties šiaurės Skandinavija, taigi lietaus bent jau pirmoje savaitės mes nesulauksime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach, tai šiluminininkai visus metus trasa KAITINA - va per ką klimatas šyla! (o čia dar kažkas nori kad jiems šildymo kainos sumažėtų - NIEKADA :/)

tam ...

tam ...   portretas
Šilumos trasos yra kaitinamos visus metus.Yra tik uždarytos įvadinės sklendės name.

...,oras MALONIAI RUDENISKAS...,

...,oras MALONIAI RUDENISKAS..., portretas
bobu VASARA neSKUBA,bet... manau JI ateis???... TASKAS
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių