Quantcast

Orai: audringa savaitė eina į pabaigą – savaitgalį bus ramiau

  • Teksto dydis:

Antroje savaitės pusėje, ketvirtadienį ir penktadienį, šalyje vyraus itin šiltos ir tvankios dienos, audringų reiškinių tikimybė išliks ir toliau. Ramesni, tačiau šiek tiek gaivesni orai numatomi savaitgalį.

Šiandien šalyje laukia itin karšta ir tvanki diena. Temperatūra svyruos tarp 25–30 laipsnių. Šilčiausia bus pietiniuose šalies rajonuose, malonesnės šilumos po vėsokų dienų taip pat sulauks ir pajūris. Antroje dienos pusėje vyraus palankios sąlygos formuotis audros debesims. Popietinėmis ir vakaro valandomis daugelyje vietovių nušniokš liūtys, lydimos perkūnijos, vietomis galima kruša ir stipresnis rytinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune bus apie 29 laipsnius karščio. Šiauliuose oras šils iki 26, Panevėžyje iki 28 laipsnių. Klaipėdoje vyraus 24 laipsnių šiluma.

Penktadienį išsilaikys labai panašūs orai: bus karšta, danguje vėl rodysis audringi debesys. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 15–19 laipsnių šilumos. Vietomis dar palis, danguje blykčios žaibai. Ryte kai kuriose vietovėse nusidrieks rūkas. Dienos metu pūs vidutinio stiprumo gaivesnis rytų, šiaurės rytų krypties vėjas. Po pietų ir vakare daug kur gali pasirodyti lietaus ir perkūnijos debesys. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 27 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 24, Panevėžyje apie 26 laipsnius šilumos. Šilčiausia bus pietiniuose ir kai kur pietvakariniuose šalies rajonuose, čia temperatūra priartės prie 30 laipsnių, kiek gaiviau bus šiaurės vakarinėje ir šiaurinėje šalies dalyje, kur vyraus 22–25 laipsnių šiluma.

Šeštadienį jau turėsime galimybę pasimėgauti ramesniais vasariškais orais. Tiesa, šiluma truputį atslūgs, bet šalta nebus. Nakties metu pūs vidutinio stiprumo šiaurės rytų krypties vėjas. Galimas didesnis debesuotumas, palis tik kai kur. Temperatūra svyruos tarp 13–19 laipsnių šilumos. Diena daugelyje vietovių bus rami ir saulėta, tik pietinis šalies regionas gali sulaukti trumpalaikių kritulių. Šiaurės rytų vėjas bus juntamesnis. Vilniuje ir Panevėžyje oras šils iki 23, Kaune iki 24 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 22 laipsnius šilumos.

Sekmadienį šiluma dar laipsniu kitu sumažės, pūs apysmarkis šiaurės rytų krypties vėjas. Nakties valandomis bus apie 11–17 laipsnių šilumos. Dienos metu kai kur iš praplaukiančių debesų gali truputį palynoti. Vilniuje ir Panevėžyje termometrai fiksuos 22, Kaune 23 laipsnius šilumos. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 20–21 laipsnį šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, pirmadienį orai bus gaivesni, daugelyje vietovių naktį prasidėjęs lietus tęsis ir dieną, pūs nemalonus šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas. Per kitas paras vėjas rims, grįš vasariška šiluma, protarpiais dar sulauksime kritulių.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių