Quantcast

O. Vebrienė bus paskirta nuolatine Aplinkos apsaugos departamento direktore

Aplinkos apsaugos departamentui iki šiol laikinai vadovavusi Olga Vebrienė artimiausiu metu bus paskirta nuolatine departamento direktore.

Aplinkos ministro patarėjas Justas Jaskonis BNS sakė, kad nuolatine vadove O. Vebrienė bus paskirta gavus teisėsaugos pažymas dėl tinkamumo eiti šias pareigas.

Konkursas į Aplinkos apsaugos direktoriaus pareigas vyko praėjusią savaitę. Paraiškas, anot ministerijos, buvo pateikę septyni kandidatai, o geriausiai pasirodė laikinoji departamento vadovė O. Vebrienė.

Ji anksčiau dirbo Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclere, po to –  Aplinkos ministerijos Strateginių pokyčių grupės vadove.

Aplinkos apsaugos departamentas nuolatinio vadovo neturi nuo balandžio pradžios, kai į žemesnes pareigas po nepalankaus ministro ir komisijos vertinimo buvo perkeltas tuometinis direktorius Vaidas Laukys. Šį sprendimą buvęs departamento vadovas yra apskundęs teismui.

Departamentas šiemet sulaukė kritikos paaiškėjus, jog kartono gamybos įmonė „Grigeo Klaipėda“ į Kuršių marias, kaip įtariama, ne vienerius metus leido nevalytas nuotekas.

Šiemet taip pat kilo skandalas dėl medžioklės, kurioje dalyvavo įtakingi politikos ir verslo veikėjai, metu nušautos stumbrės. Dėl šio įvykio ikiteisminį tyrimą dėl tarnybos pareigų neatlikimo pradėjo Panevėžio apskrities policija, ji vertina ir Panevėžio aplinkosaugininkų veiksmus.

Be kita ko, įtarimai dviem aplinkosaugininkėms pareikšti ir Alytuje pernai spalį degusios padangų perdirbimo gamyklos „Ekologistika“ byloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių