Quantcast

NVSC padedantys kariai savanoriai: susitelkę pandemiją įveiksime

  • Teksto dydis:

Per septynias savaites tūkstančiams koronavirusine infekcija (COVID-19) užsikrėtusių žmonių paskambinę, taip pat nustatę ir informavę dešimtis tūkstančių rizikingą sąlytį su užsikrėtusiaisiais turėjusių, Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai (KASP) sako, kad dabartinėje situacijoje, stabdant infekcijos plitimą, kiekvieno žmogaus asmeninis indėlis ir pavyzdys įgauna dar didesnę reikšmę.

Pasak KASP Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės kario savanorio ltn. Mindaugo Židonio, tai reiškia, kad šiuo metu, kaip niekad anksčiau, būtinas visuomenės pilietiškumas, susitelkimas ir supratimas, kad ne kas kitas, o kiekvienas iš mūsų savo elgesiu galime prisidėti prie COVID-19 plitimo stabdymo.

„Artėja didžiosios metų šventės – kova su viruso sukeltais padariniais vyksta kaip niekada intensyviai. Dažnas iš mūsų rinktinės NVSC budinčių karių šventines dienas sutiks su telefono rageliu rankoje – skambins ir vykdys apklausas Šv. Kūčių, Šv. Kalėdų ar Naujųjų metų dienomis. Dabar tas metas, kai dėl savęs, savo artimųjų ir net visiškai nepažįstamų žmonių privalome susitelkti kovoje su nematomu priešu. Virusas per šventes niekur nedings. Visi kariai savanoriai, kurie aukojame savo ir savo šeimų laiką tarnyboje NVSC, kviečiame likti namuose, apriboti bendravimą su draugais ir artimaisiais, klausyti ekspertų patarimų. Kariuomenėje mes esame pratę klausyti, ką mums sako ir daryti, ką liepia, nes tai mus saugo nuo begalės skaudžių klaidų, tik veikdami vieningai ir saugodami vienas kitą galime pasiekti tikslus. Įveikime šią krizę kartu, pralaimėję kuo įmanoma mažiau“, – ragina ltn. M. Židonis.

Dažnas iš mūsų rinktinės NVSC budinčių karių šventines dienas sutiks su telefono rageliu rankoje – skambins ir vykdys apklausas Šv. Kūčių, Šv. Kalėdų ar Naujųjų metų dienomis.

Savo ruožtu NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė pabrėžia, kad Lietuvos kariuomenės indėlis leidžia užtikrinti, jog net ir išaugus užsikrėtimų skaičiui, su žmonėmis būtų susisiekta, greičiau informuoti rizikingą sąlytį turėję žmonės. Ji dėkoja kariams savanoriams už neįkainojamą jų indėlį saugant žmonių.

Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių pajėgos (TMU) aktyvuotos spalio 22 d., Lietuvos kariuomenei gavus NVSC vadovybės prašymą. Lietuvos kariuomenės teikiama pagalba leidžia NVSC specialistams dėmesį skirti protrūkių valdymui, duomenų analizavimui, prevencinių priemonių organizavimui ir kitoms savo funkcijoms užtikrinti.

Per septynias savaites kariai savanoriai išmoko atlikti užsikrėtusių asmenų epidemiologinę diagnostiką, nustatyti sąlytį turėjusius asmenis, juos informuoti, sakoma Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pranešime.

Šiuo metu NVSC pagalbą Vilniuje teikia 50 KASP karių savanorių, taip pat po 10 karių Alytuje ir Panevėžyje. Kaune Karštojoje linijoje 1808 pagalbą teikia 25 kariai. Skaičiuojama, kad į užduočių vykdymą įtraukta 4000 karių savanorių ir profesinės karo tarnybos karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių