Quantcast

NVSC: atvirą laišką premjerei, ministrui kūrė 70 darbuotojų, peržiūrėjo vadovai

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) sako, kad ketvirtadienį per žiniasklaidą išplatintą laišką dėl kritikos įstaigai kūrė 70 darbuotojų, o prieš išsiunčiant į peržiūrėjo įstaigos direktoriaus pavaduotojai.

Apie tai BNS informavo NVSC atstovė Beata Bernadišienė, ji taip pat teigė, kad prie laiško kūrimo prisidėjo kelių skyrių darbuotojai.

„Komunikacijos skyriaus pajėgomis, taip pat Personalo skyrius, taip pat buhalterija prisidėjo, taip pat paskambino ir savo nuomonę pasakė teisininkai. Direktorius čia nedalyvavo“, – teigė NVSC atstovė.

Jos teigimu, kasdien darbuotojai informuoja įstaigos vadovus dėl gaunamos kritikos, skundžiasi savijauta.

„Kiekvieną dienai personalo vadovei skambina žmonės telefonu su nuogąstavimais, su klausimais. Rašo elektroniniu paštu dėl situacijos, skundžiasi bloga fizine ir emocine būkle ir tiesiog, taip yra“, – sakė B. Bernadišienė.

Anot jos, laiškas nėra pasirašytas, nes šiuo metu įstaiga dirba nuotoliniu būdu, o laiškas sukurtas gavus „psichologų atsakymus“.

Komunikacijos skyriaus pajėgomis, taip pat Personalo skyrius, taip pat buhalterija prisidėjo, taip pat paskambino ir savo nuomonę pasakė teisininkai. Direktorius čia nedalyvavo.

„Nepasirašyta, nes visi dirbame nuotoliniu būdu ir jis sukurtas gautas psichologų atsakymus, kurie atėjo vakar vakare“, – tvirtino NVSC atstovė.

Pasak jos, prieš išsiunčiant „atvirą laišką“ žiniasklaidai, kuris adresuotas premjerei Ingridai Šimonytei ir sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui“, jį peržiūrėjo direktoriaus pavaduotojai Giedrius Nariūnas ir Raimondas Vaidginas.

NVSC taip pat informavo BNS, kad laiškas sukurtas gruodžio 14-28 dienomis vykdytos darbuotojų apklausos pagrindu.

Elektroniniu būdu buvo apklausta 360 centro darbuotojų, buvo klausiama, kaip darbuotojai šiuo metu jaučiasi, kaip padidėjęs darbo krūvis veikia jų psichinę, emocinę ir fizinę sveikatą.

Anot NVSC, apklausos išvada – darbuotojai perdegę, būklė prasta, tačiau detalių apklausos duomenų NVSC nepateikė.

B. Bernadišienė teigė, kad apklausą organizavo „Žmogaus studijų centro“ psichologai, o detalesnius atsakymus ji galinti pasakyti „po švenčių“.

Tuo metu kai kurie nenorėję būti įvardinti NVSC darbuotojai BNS ketvirtadienį teigė, jog buvo primygtinai raginami dalyvauti apklausoje, tačiau apie atvirą laišką nebuvo informuoti ir tikino apie jį sužinoję tik iš žiniasklaidos.

Koronaviruso atvejų epidemiologinius tyrimus vykdančio NVSC darbą kritikavo tiek sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys, tiek premjerė I. Šimonytė.

Ji teigė, kad atsakomybę dėl 804 neapskaitytų mirčių ir centro darbo turėtų prisiimti NVSC vadovybė.

Tuo metu NVSC išplatintame laiške išreiškė susirūpinimą dėl „nepagrįstos kritikos“ centro ir jo vadovo atžvilgiu, teigė, kad tai trikdo „ir taip nepakeliamą krūvį velkančio NVSC darbą“.

„Tai labai neigiamai veikia ir visus įstaigos darbuotojus, kurie šią kritiką priima asmeniškai, kadangi su vadovu dirbama išvien ir sprendimai priimami kartu“, – rašoma laiške.

Jame teigiama, kad įstaigos „puolimas demotyvuoja bei neigiamai veikia NVSC darbuotojus, jų emocinę ir psichinę būklę“.

„Spaudoje perskaitę nepagrįstų pasisakymų NVSC vadovo atžvilgiu darbuotojai sunerimę kreipėsi į personalo skyriaus vadovę ir prašė paaiškinti, kodėl vyksta tokie dalykai, kodėl niekas nenori sužinoti kaip yra iš tikrųjų, juk tiek pastangų, jėgų, laiko atimto iš šeimų, vaikų esame atidavę šios pandemijos valdymui“, – teigiama laiške.

„Neturime savaitgalių, nebešvenčiame švenčių. Tiek įstaigos vadovas, tiek visi darbuotojai neskaičiuodami darbo valandų jau beveik metus dirba ekstremaliomis sąlygomis. Pastaruoju metu dėl nepakeliamo darbo krūvio iš darbo išėjo daugybė specialistų“, – priduriama jame.

Laiške rašoma, kad NVSC kasdien sulaukia „daugybės trukdžių“ – reikalaujama ataskaitų, paaiškinimų, inidividualių atvejų tyrimų duomenų.

Laiške taip pat teigiama, kad NVSC vadovas Robertas Petraitis nuo pat savo kadencijos pradžios ėmėsi veiksmų dėl procesų optimizavimo ir skaitmenizavimo, nuolat kreipdavosi į Sveikatos apsaugos ministeriją ir kitus valdžios atstovus pagalbos.

Be kita ko, laiške pripažįstama, kad šalies rezultatai valdant pandemiją nėra geri, tačiau laiške kviečiama susitelkti bendram darbui „visas kompetentingas institucijas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kada nera kiekvieno asmenines atsakomybes

kada nera kiekvieno  asmenines atsakomybes  portretas
yskaitant ir simonytes su dulkiais.... esant kolektyvinei atsakomybei ---kaltu nebuna ...vieni [ seine ,vyriausybei , prezidenturoj ir visoj teisinej sistemoj ---yra nepakaltinami ir uz savo veika neatsako... taip ir toj NVSC -visi [anot vieno intelektualo] iskankinti ,,narzano,, ir mineralinio vandens kokteiliu negali atsakyt uz bendra 70 stukiu vienoda nuomone --taip kad simonytes su dulkiais apsilaizykit ir eikit nax....... nenervave zmoniu.....skaiciuoki sustoje prie morgo lavonus patys..

Jo

Jo portretas
Kaip primena sovietų laikus-"po prosbe trudiasciesia"
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių