Quantcast

N.Venckienės priešas – liežuvis

Teisėjų taryba nusprendė, kad Neringos Venckienės ir jos mamos Laimutės Kedienės viešai pasakyti žodžiai yra verti ne tik svarstymo Teisėjų etikos ir drausmės komisijoje, bet ir prokurorų įvertinimo.

Teisėjų taryba, vakar nagrinėjusi Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjo Vytauto Krikščiūno skundą, nusprendė kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kad ši ištirtų, ar už savo žodžius teisėja dirbanti D.Kedžio sesuo ir jos motina neturėtų atsakyti ir pagal Baudžiamąjį kodeksą.

Taip pat nuspręsta Teisėjų etikos ir drausmės komisijai pasiūlyti N.Venckienei pradėti dar vieną drausmės bylą.

Pedofilijos bylą nutraukusios teisėjų kolegijos pirmininkas V.Krikščiūnas į Teisėjų tarybą kreipėsi pirmadienį. Jį papiktino N.Venckienės lapkričio 17 d. po teismo posėdžio žurnalistams pasakyti žodžiai: "Čia ne pabaiga. Aš netylėsiu ir tuo niekas nesibaigs, jūs pamatysite, praeis dveji, treji, penkeri metai ir viskas išlįs. Tegul jie nemano, kad jie čia dabar užgesino viską, būdami korumpuoti, kyšininkai ir iškrypėlių klaną dengdami, čia taip nebus."

Po šio teismo posėdžio žodžių teisėjų atžvilgiu nerinko ir L.Kedienė. "Čia nė vieno teisėjo nėra, čia trys banditai atėjo ir paskaitė nutartį", – piktinosi D.Kedžio mama.

Nors savo skunde V.Krikščiūnas prašė šių L.Kedienės teiginių nevertinti, nes, anot jo, moteris yra garbaus amžiaus ir nėra teisininkė, tačiau Teisėjų taryba nusprendė, kad šiais žodžiais prokurorai vis dėlto turėtų susidomėti.

Šiame Teisėjų tarybos posėdyje turėjo būti nagrinėjamas ir L.Kedienės skundas dėl drausmės bylos iškėlimo V.Krikščiūnui bei teisėjų kolegijos nariams Ritai Bilevičienei ir Daivai Gadliauskienei. D.Kedžio mama šiuos teisėjus kaltina vilkinus pedofilijos bylą.

Šis D.Kedžio mamos skundas liko nenagrinėtas. Teisėjų taryba jo imtis žada tik tada, kai prokurorai įvertins abiejų moterų žodžius ir nuspręs, ar pradėti jų atžvilgiu ikiteisminį tyrimą dėl teisėjų įžeidimo ar ne. Baudžiamasis kodeksas už šį nusikaltimą numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.


Laukia atleidimo

N.Venckienei jau yra iškelta viena drausmės byla, Teisėjų etikos ir drausmės komisijoje taip pat vis dar nagrinėjami Laimutės Stankūnaitės skundai, kuriuose ji prašo dar kartą svarstyti Kauno apygardos teismo teisėjos elgesį.

Pati N.Venckienė yra ne kartą minėjusi, kad net neabejoja, jog bus atleista iš teisėjo pareigų. Tokiu atveju moteris yra pasiryžusi kurti savo partiją ir dalyvauti rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių