Quantcast

Nuteistųjų asmenų perdavimo iš ES valstybių narių procedūra – Kalėjimų departamentui

  • Teksto dydis:

Nuteistųjų asmenų perdavimo iš kitų Europos Sąjungos valstybių narių funkcijas turėtų atlikti ne Teisingumo ministerija, o Kalėjimų departamentas.

Tokioms įstatymų pataisoms buvo pritarta Vyriausybės posėdyje.

Seimui priėmus šias pataisas, nuo kitų metų liepos 1 dienos Kalėjimų departamentas būtų kompetentinga institucija gauti kitų Europos Sąjungos valstybių narių siunčiamus dokumentus dėl nuteistųjų – Lietuvos piliečių, kurie perduodami Lietuvai atlikti likusią bausmės dalį. Dabar šią funkciją atlieka Teisingumo ministerija.

„Teisingumo ministerijos užduotis – formuoti politiką jai patikėtos atsakomybės srityse, tarp kurių ir bausmių vykdymo sistema ir tarptautinis susižinojimas šiose srityse. Todėl administracinio pobūdžio funkcijas siūlome perduoti institucijai, kuri tiesiogiai organizuoja ir kontroliuoja bausmių vykdymo ir pataisos įstaigų veiklą“, – pranešime spaudai teigė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Šiuo metu Teisingumo ministerija priima prašymus iš kitų valstybių dėl nuteistųjų asmenų perdavimo ir priėmimo. Per metus gaunama iki nuo 50 iki 100 ES valstybių narių prašymų.

Seimas jau yra priėmęs Civilinio proceso kodekso pataisas, kad Lietuvos teismai teisinės pagalbos prašymus kitų valstybių teismams ar kitoms kompetentingoms institucijomis taip pat siųstų tiesiogiai, o ne per Teisingumo ministeriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ministeris plaunasi rankas

ministeris  plaunasi  rankas portretas
nuo atsakomybes ..... prikure debilisku ,,istatymu ,, sudarke BK , prigamino nusikalteliu .....ir visa sia nasta perkrove kitiems ..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių