Quantcast

Nustebino akcija: kaukes pasiuvo ir miestų skulptūroms

  • Teksto dydis:

Per karantiną apsaugines kaukes vis dažniau nešioja ne tik gyventojai, bet ir skulptūroms Lietuvoje pasiūtos apsaugos priemonės .

Vilniuje prasidėjusi akcija plinta ir kituose miestuose, skulptūros Šiauliuose, Kupiškyje žvelgia į praeivius prisidegusios  apsauginėmis kaukėmis.

Su kaukėmis praeivius stebina paminklai daktarui Aiskaudai – Cemachui Šabadui ir rašytojui Romainui Gary, Vilniuje. Kupiškyje, šalia miesto muziejaus stovintis piemenėlis.

Šiaulių kultūros centras surengė akciją ir kaukes pasiuvo miesto skulptūroms ir paminklams, su kaukėmis pastebėti paminklas Chaimui Frenkeliui, garsi iškilaus kalbininko, semiotiko, mitologijos tyrinėtojo ir eseisto Algirdo Juliaus Greimo skulptūra, žymusis fontanas „Pelikanai“ ir kitos šiauliečiams pažįstamos skulptūros. 

Šių akcijų organizatoriai siekia atkreipti dėmesį į plintantį virusą ir paskatinti pilietiškumą. Norint užkirsti kelią viruso plitimui, reikia laikytis rekomendacijų: vengti masinių susibūrimo vietų, dažnai plauti ir dezinfekuoti rankas, laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo taisyklių, nevykti į jokias užsienio šalis, neliesti veido nešvariomis rankomis, laikytis saugaus (ne mažiau kaip dviejų metrų) atstumo, o pajutus simptomus, nedelsiant kreiptis pagalbos telefonu. Taip pat itin svarbu lauke ir patalpose, kur lankosi žmonės, dėvėti vienkartines pirštines ir būtinai būti su apsauginėmis kaukėmis.

Reportažą apie kaukėtas skulptūras Lietuvoje parodė naujienų kanalas „Euronews“.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Būtent , kad valstybės tarnautojų gauja su veryga priešakį , tėra bejausmės skulptūros savo šaliai , kaip ir užkratą platine .

na ...duok lyberasiniam debiluj laisve

na  ...duok  lyberasiniam  debiluj laisve  portretas
tai pats save ysigudrines per raukus issitratins.....

Algimantas

Algimantas portretas
P.....tai.Žmonės neturi o čia mero balvankės
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių