Quantcast

Nuo ketvirtadienio nebelieka žmonių skaičiaus ribojimų, kaukių reikės rečiau

Nuo ketvirtadienio pasibaigus karantinui, atsisakoma žmonių skaičiaus ar ploto ribojimų bendraujant, parduotuvėse, teikiant paslaugas, kaukių reikės tik kai kuriose uždarose viešose erdvėse, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Taip pat atšaukiamas nuotolinis darbas, be išimčių leidžiamas kontaktinis ugdymas.

Pasak SAM, kaukės nuo liepos 1-osios vis dar bus privalomos viešose uždarose erdvėse, įskaitant prekybos centrus, taip pat ir viešąjį transportą, darboviečių bendro naudojimo patalpose ar susirinkimuose. Kaukių nereikės sportuojant ar teikiant paslaugas, kai jos negalimos būnant su kauke, taip pat būnant viešose atvirose erdvėse. Iki šiol kaukių reikėjo ir viešose uždarose, ir atvirose erdvėse, išskyrus tam tikras išimtis.

Pasibaigus karantinui, maitinimo paslaugos visiems gyventojams gali būti teikiamos tiek lauke, tiek viduje – iki šiol viduje buvo aptarnaujami tik turintieji galimybių pasą. Taip pat be apribojimų galės veikti ir įvairios pramogų vietos.

Nebebus ribojamas dalyvių skaičius renginiuose atviroje erdvėje, tačiau renginiai, organizuojami žiūrovams be galimybių paso tiek viduje, tiek lauke, galės vykti tik dalyviams ar žiūrovams sėdint.

Uždarose erdvėse vykstančiuose renginiuose be Galimybių paso galimas 75 proc. užpildymas – iki šiol tai galiojo uždarose erdvėse ir turintiems galimybių pasą. Taip pat bus galima teikti maitinimo paslaugas tam skirtose vietose.

Numatyta, kad galės veikti visos viešojo maitinimo įstaigos, restoranai, kavinės, barai, taip pat ir naktiniai klubai ar kitos pasilinksminimo, lošimo ir lažybų vietos, jos turės užtikrinti reikalavimus dėl saugaus atstumo ir kitus bendrus saugos reikalavimus. Ribojimų neliks ir pirtyse, baseinuose.

Vaikų vasaros stovyklose su galimybių pasu asmenų skaičius neribojamas, kitais atvejais galimos 30 asmenų grupės.

Galima įprastai lankyti nuteistuosius, pacientus gydymo įstaigose su šių įstaigų leidimu.

Vyriausybei atšaukus karantiną, nuo ketvirtadienio visi apribojimai bus taikomi pagal ekstremaliosios situacijos valdymo priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad ir karantinas atšauktas

Kad ir karantinas atšauktas portretas
Baršausko g Lidll vistiek reguliuoja pirkėjų srautą. Kokią teisę jie turi neklausyt ką vyriausėbė nutarė bet savo taisykles įvedinėt. Už tokius dalykus turi nubaust parduotuvės vadovą kad jis liepe apsaugai reguliuot srautus. Tegu geriau vagis gaudo apsaugininkai o ne srautus reguliuoja, bet mat jiem jau į kraują įauge reguliavimas srautų.

K

K portretas
Kam tos kaukes prie +30? Ten valdžioj idiotai ar kas jiems yra? Tegu padirba patys BL su kauke 12valabdu

Kaunietė

Kaunietė portretas
Tai koks čia karantino atšaukimas, jei lieka kaukės darbe, prekybos centruose, transporte?!!! Atvirose erdvėse ir taip nereikėjo kaukių! Niekas nesikeičia! Ir toliau turėsime kankintis su jomis visą vasarą! Tai pseudo karantino atšaukimas!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių