Quantcast

Nuo birželio 1 dienos daugiau mokinių galės lankyti mokyklas nesitestuodami

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį pritarė nuostatai, kad ir pradinukai, ir 5–11 (III gimnazinės kl.) klasių mokiniai nuo birželio 1 d. galėtų mokytis mišriu būdu nesitestuodami savivaldybėse, kuriose nustatomos švelnesnės karantino sąlygos.

Šios sąlygos galios Birštono, Elektrėnų, Neringos, Biržų, Ignalinos, Jurbarko, Joniškio, Klaipėdos, Kretingos, Kupiškio, Mažeikių, Pakruojo, Pasvalio, Rokiškio, Skuodo, Šiaulių, Šilalės ir Telšių rajono savivaldybėse. Jose testavimas bus tik rekomenduojamas.

„Nuvylė ir nuliūdino maždaug pusės savivaldybių pozicija apskritai negrąžinti į mokyklą nė vieno 5–11 klasių mokinio, jiems testuojantis greitaisiais antigenų testais. Manau, kad net ir kelios savaitės mokykloje svarbios mokinių emocinei sveikatai. Vaikams reikia gyvo bendravimo su bendraklasiais, su mokytojais. Gerėjant epidemiologinei situacijai, vis daugiau gyventojų pasiskiepijus, galima drąsiau grįžti ir į mokyklas“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Kitose savivaldybėse visi mokiniai mokosi mišriu būdu periodiškai atliekant mokinių ir kontaktiniu būdu dirbančių mokytojų, kitų darbuotojų profilaktinį tyrimą COVID-19 ligai diagnozuoti arba savikontrolę galimai COVID-19 ligai (koronaviruso infekcijai) nustatyti). Galimas ugdymas ir nuotoliniu būdu.

Per Vyriausybės posėdį pritarta Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos siūlomai išimčiai, kad vaikų stovyklose nereikės dėvėti kaukių.

Kitos ugdymo organizavimo sąlygos nesikeičia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių