Quantcast

Niekas nenori vadovauti Vilniaus policijai (atnaujinta)

„Įtariu, kad Račkauskas dėl visų tų žiniasklaidoje keltų versijų ir atsiėmė savo kandidatūrą“, - ketvirtadienio vakarą portalui pareiškė generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas, komentuodamas savo dabartinio patarėjo Visvaldo Račkausko ir laikinai Vilniaus policijai vadovaujančio Sigito Mecelicos apsisprendimą nesiekti Vilniaus policijos vado posto.

V.Telyčėnas: konkursas vyko skaidriai

Šiandien turėjo paaiškėti naujasis sostinės policijos vadovas. Dėl teisės vadovauti Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui varžėsi du kandidatai - laikinai miesto policijai vadovaujantis Sigitas Mecelica ir buvęs premjero Gedimino Kirkilo patarėjas, dabartinis generalinio komisaro Vizgirdo Telyčėno patarėjas Visvaldas Račkauskas, kažkada patarinėjęs ir tuometiniam prezidentui Rolandui Paksui.

Tačiau prieš pat komisijos posėdį posėdį paaiškėjo, kad abu kandidatai jau nebenori vadovauti sostinės policijai. Abu pareigūnai tokio savo apsisprendimo priežasčių nekomentavo.

„Atmetu žiniasklaidoje skelbtas versijas, kad konkursas vyko neskaidriai. Įtariu, kad Račkauskas dėl visų tų žiniasklaidoje keltų versijų ir atsiėmė savo kandidatūrą", - ketvirtadienio vakarą portalui sakė generalinis komisaras V.Telyčėnas. Tačiau pareigūnas atsisakė plačiau komentuoti galimas kandidatų pasitraukimo priežastis.

„Taip pat atmetu versiją, esą konkursas vyko neskaidriai ir tai galėjo nulemti tokią jo baigtį", - portalui sakė V.Telyčėnas. Jis pabrėžė, kad vertinimo komisija buvo sudaryta iš skirtingas institucijas atstovaujančių žmonių - policijos profsąjungos, vidaus reikalų ministerijos atstovų, kitų institucijų.

Komisaras nurodė, kad kitą arba dar kitą savaitę bus paskelbtas naujas konkursas ir visi norintys jame dalyvauti galės dvi savaites registruotis. Pasak jo, naujasis Vilniaus policijos vadovas galėtų paaiškėti gruodžio viduryje.

Išsigando atsakomybės?

Portalas rašė, apie praeitą savaitę 6 val. ryto Vyriausybės svečių namuose įvykusį slaptą premjero Gedimino Kirkilo ir nušalintojo prezidento Rolando Pakso susitikimą. Jo metu, portalo žiniomis, galėjo būti aptariami ir sostinės policijos vadovo rinkimai.

Žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos apie slaptą politikų susitikimą, abu šio pokalbio dalyviai nekomentavo. Vis dėlto, paviešinus galimas susitikimo detales, antradienį turėjęs vykti Atrankos komisijos posėdis, per kurį turėjo paaiškėti sostinės policijos vadovas, dėl neaiškių priežasčių buvo perkeltas į ketvirtadienį.

Su korupcija kovojančios organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Rytis Juozapavičius svarstydamas, kodėl abu kandidatai netikėtai atsiėmė savo kandidatūras pateikė dar vieną versiją.

„Žmogaus, kuris norėtų reformuoti ir padaryti skaidresnę bei mažiau korumpuotą Vilniaus policiją, lauktų labai dideli darbai. Mano nuomone, galėjo būti taip, kad generalinis komisaras V.Telyčėnas abiems galimiems Vilniaus policijos vadovams kėlė labai aukštus reikalavimus dėl vadovavimo sostinės policijai, todėl abu kandidatai galėjo to išsigąsti ir nuspręsti trauktis", - įžvalgomis dalijosi ekspertas.

Permainos visoje Lietuvoje

Mažinant policijos vadovų skaičių Lietuvos komisariatuose vyksta pertvarkymo darbai. Nuo spalio mėnesio visų apskričių komisarai tapo laikinai einantys pareigas ir iš naujo turi įrodinėti, kad yra verti policijos vadovų vardo.

Iki šiol Lietuvos policija turėjo 59 komisariatus, o visoje Lietuvoje vadovaujančias pareigas užėmė daugiau nei 90 policijos pareigūnų. Įgyvendinus naują įstatymą, šalyje liks tik 10 komisariatų, kurie valdys visas šalies apylinkes.

Kaip portalui sakė Policijos departamento atstovė spaudai Danutė Daunoravičiūtė, naujoji struktūra turi būti įgyvendinta iki gruodžio 1 dienos. Jau išrinkti Kauno, Alytaus, Marijampolės, Utenos, Panevėžio, Tauragės apskričių vyriausieji policijos komisariatų vadovai. Šiauliuose, kandidatams surinkus vienodą vertinimo balų skaičių, įvyks pakartotinis konkursas. Šiandien išrinktas ir Klaipėdos komisariato vadovas.


Šiame straipsnyje: MecelicatelyčėnasRačkauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių