Quantcast

Netektis: mirė vienas iš Konstitucijos kūrėjų S. Stačiokas

Eidamas 83-iuosius metus pirmadienį mirė teisininkas, vienas Konstitucijos kūrėjų Stasys Stačiokas.

Tai BNS patvirtino Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas.

„Tai – mano mokytojas iš didžiosios raidės ir manau, kad ne tik mano, o  ir daugelio kitų – visų teisininkų kartos. Tikras Lietuvos patriotas“, – sakė Konstitucinio Teismo pirmininkas.

„Aš pabrėžčiau, kad tai buvo vienas iš nedaugelio teisininkų, kurie pabrėždavo patriotizmo ir atsidavimo Lietuvai reikšmę“, – teigė jis.

Seimo narys, konservatorius Stasys Šedbaras teigė, kad su S. Stačioku visuomet palaikė draugiškus santykius.

„Jis mano dėstytojas, o po to mes kartu Konstituciniame Teisme dirbome (...) Visą laiką palaikėme draugiškus santykius“, – BNS pasakojo S. Šedbaras.

„Jis buvo labai aktyvus kaip rašantis mokslininkas, daug metų dirbo Teismo ekspertizės institute, konstitucinės teisės srity yra tikrai daug prisidėjęs. Daugiausia jo nuveikta konstitucinės teisės srityje“, – teigė parlamentaras.

S. Stačiokas gimė 1937 metais Alytuje, baigė Vilniaus universitetą, studijavo Maskvos M. Lomonosovo universiteto aspirantūroje, vadovavo Teismo ekspertizės mokslinio tyrimo institutui.

Jis 1990-1992 metais dalyvavo rengiant Konstitucijos projektą, taip pat 1993-1996 ir 1999-2008 metais dirbo Konstitucinio Teismo teisėju, 1996-1999 metais buvo Seimo nariu.

S. Stačiokas 1996 metais apdovanotas Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.

Premjeras pareiškė užuojautą

Premjeras Saulius Skvernelis reiškia užuojautą dėl žymaus teisininko, mokslininko ir visuomenės veikėjo S. Stačioko mirties.   

„Netekome iškilaus teisės teoretiko, vieno iš Lietuvos Respublikos Konstitucijos kūrėjų, įdomaus dėstytojo ir atidaus mokslinių darbų vadovo Stasio Stačioko. Dėl šios šviesios asmenybės mirties reiškiu nuoširdžią užuojautą šeimai, artimiesiems ir visai šalies teisininkų bendruomenei“, – sakoma premjero užuojautoje.


Šiame straipsnyje: Stasys Stačiokasmirė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Konstitucija yra bet, ne viskas vykdoma ,kaip numatyta

Konstitucija yra bet, ne viskas vykdoma ,kaip numatyta portretas
Sukūrė tačiau ji daugeliu atveju nepaisoma .Kaip Sveikatos Apsaugos Ministerijos klerkai ja iškraipo savo Įstatymais ir potvarkiais ,po Įstatyminiais aktais.

o'Žys \\\\\.../////

o'Žys  \\\\\...///// portretas
Jei koncervai verkia su šiadborgu priešaky,tai jau aišku koks paukštelis AtA.Jaučiam pastoviai, tą jo 'konstituciją'.

as

as portretas
jo tikriausia priejs gala gailejosi sukures kelius nusikalteliams ir vagims kurie dabar prisidenge jo kuriniu sekmingai grobsto ir naikina lietuva
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių