Quantcast

Nepamirškite uždegti žvakutės Lietuvos Laisvės gynėjams

  • Teksto dydis:

Sausio 12-ąją – Laisvės gynėjų dienos išvakarėse, 8 val. užgesinkime šviesas ir visuose languose dešimčiai minučių uždekime vienybės ir atminimo žvakutes, pagerbdami 1991 m. žuvusiuosius už Lietuvos laisvę, pranešime kviečia akcijos organizatoriai.

Pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“ – vienuoliktą kartą Lietuvoje organizuojama akcija, kurią inicijuoja Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti. Pirmą kartą 2008 m. surengtą akciją organizavo apie 100 mokyklų, o 2017-aisiais prie iniciatyvos prisijungė jau daugiau nei 1700 organizacijų ir institucijų ne tik mūsų valstybėje, bet ir Lietuvos Respublikos ambasados užsienyje.

Prie akcijos prisidės apie 1500 Lietuvos mokyklų, įstaigų, organizacijų.

Sausio 12 dienos 8 val., prisijungdami prie akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“, Vilniaus savivaldybės darbuotojai visuose 20-ies aukštų pastato languose (Konstitucijos pr. 3) įžiebs daugiau kaip 600 žvakučių Laisvės gynėjams atminti. Akcija truks 14 rimties minučių – už kiekvieną sausio 13-ąją žuvusį prieš 27  metus.

Organizatorių teigimu, Laisvės gynėjų dienos minėjimas įgauna ypatingą prasmę ir reikšmę dabartinėje geopolitinėje situacijoje. Prieš 27 metus Lietuva nebuvo NATO ir ES nare, mūsų teritorijoje vis dar šeimininkavo okupacinė kariuomenė, tačiau vieninga ir laisvės trokštanti tauta tomis dienomis apgynė Lietuvos nepriklausomybę ir pasipriešino agresoriui. Kaip teigia akcijos rengėjai, ir šiandien pilietiškumas ir visuotinis pasiryžimas ginti savo šalį yra kertinis potencialų agresorių atgrasantis veiksnys. Artėjantis Laisvės gynėjų dienos minėjimas yra puiki proga parodyti ne tik sau, bet ir visam pasauliui (taip pat ir potencialiems agresoriams), kad ir šiandien esame vieningi ir pasiruošę apginti iškovotą Laisvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko prieš

Nieko prieš portretas
Dar vakar skaičiau kad reikia ir "NEZABUDKOS" žiedelį turėt, kaip masonų garbintojo ženklą.

g

g portretas
200tukst....niekas nenorėjo mirti.

klp

klp portretas
ne gynejams reikia o seimunams, gynejai savo padare o sitie svolaciai viska apderge
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių