Quantcast

Nenorite plauti laiptinės – rinkite parašus

  • Teksto dydis:

Mūsų laiptinėje sudarytas grafikas, kas ir kada turi ją plauti. Tačiau mes mieliau mokėtume už valymo paslaugas tuo užsiimančiai įmonei. Ar dėl tokių paslaugų galime kreiptis į namo administratorių? Ar turi būti surinkti laiptinės gyventojų parašai ir, jei dauguma sutiktų papildomai mokėti, kiti privalėtų paklusti?

Gintarė

Nesutarimai dėl laiptinių plovimo – dažnai pasitaikanti daugiabučių, kurių gyventojai nusprendžia tai daryti patys, problema. Neretai dalis gyventojų tiesiog nesitvarko, o tie, kurie palaiko tvarką, pavargsta tai daryti vieni. Taip pat kyla kivirčai, kai laiptinė lieka netvarkyta, kai ją valyti turintys gyventojai atostogauja, laiptinės tvarkyti nesutinka nuomininkai ir kitais panašiais atvejais.

Sulaukiame vis daugiau prašymų palaikyti tvarką laiptinėse. Matyt, gyventojai vis dažniau sutiktų mokėti nedidelę papildomą sumą ir po darbų grįžę į namus ilsėtųsi ar tvarkytųsi namuose, o ne plautų bendrą laiptinę. Samdant valytoją atsakomybė už tvarkymą tenka visiems laiptinės gyventojams, tačiau šiuo atveju jie ne patys tvarko, o už valymo paslaugas sumoka kartu su komunaliniais mokesčiais.

Gyventojai, norintys užsakyti laiptinės priežiūros paslaugą, turi kreiptis į savo namo administratorių. Mūsų bendrovė gyventojams pateikia specialią formą, kurioje reikia surinkti gyventojų parašus. Jei paslaugos nori didžioji dauguma namo ar laiptinės butų savininkų, nuo sutartos dienos mūsų atrinkti paslaugos teikėjai pradeda valyti laiptinę, o mokestį už valymą padaliname visiems laiptinės ar namo gyventojams. Kaip jau minėjau, paslaugos kaina įskaičiuojama į sąskaitą su kitais mokesčiais už komunalines paslaugas.

Paslaugos kaina priklauso nuo laiptinės būklės – ar lengva ją valyti, taip pat nuo paslaugos apimties. "Būsto valda" yra sudariusi sutartis su valymo paslaugas teikiančia įmone didelės apimties darbams, tad mūsų administruojamų namų vienos laiptinės valymo kaina gerokai mažesnė nei ją galėtų gauti pavienė laiptinė, jei atskirai kreiptųsi į valymo paslaugas teikiančią bendrovę.

Penkių aukštų namo laiptinės valymo, jei valoma kartą per savaitę, kaina mėnesiui sudaro 31 eurą. Jei laiptinė tvarkinga, laiptai neišbyrėję, lengvai valomi, tai gali kainuoti ir mažiau. Kiek paslauga kainuos butui, priklauso nuo jų skaičiaus laiptinėje ir buto dydžio.

Laiptinės valymo paslaugą gali užsisakyti visas namas arba viena laiptinė. Paslaugos negalėtume organizuoti tuo atveju, jei jos norėtų, pavyzdžiui, tik vienas aukštas ar tik dalis laiptinės.

Šarūnas Eidintas, UAB "Būsto valda" direktoriaus pavaduotojas

 

Laukia klausimų

Kauno daugiabučius administruojančios bendrovės "Būsto valda" specialistai pasirengę atsakyti ir į kitus kauniečius dominančius klausimus.

Klausimus dėl daugiabučių priežiūros galite siųsti el. paštu info@bustovalda.lt.


Šiame straipsnyje: laiptinėparašaiplovimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
o tai kodel kokia nors bobshe neplauna laiptines po puse metu, o kiti turi uz ja valyti, tegu moka pinigus tada

na

na portretas
aha iš minimumo ir pensininkų dar nori palūpikauti. Mes patys gyventojai gražiai išsivalome viena kartą į mėnesį kiekvienam butui juokas. Jau šiukšlių išvežimą pabrangino, turim kiemsargį ateina šluotą palaiko ir dingsta. Ačiū už Jūsų siūlomas paslaugas

Okupantai, lauk

Okupantai, lauk portretas
Kokiais apsišikusiais reikia būti, kad nesugebėtume išsiplauti laiptinės kartą per savaitę. Okupacijos aukos.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių