Quantcast

Nemaloni „Ryanair“ staigmena

Su "Ryanair" skristi planuojantys keleiviai turėtų įsiregistruoti prieš skrydį internetu, jeigu nenori mokėti papildomo 140 litų mokesčio. Tokiu būdu pigių skrydžių bendrovė pratina keleivius naudotis internetu.

Iš Lodzės oro uosto Lenkijoje išskristi bandęs lietuvis susidūrė su netikėtais nesklandumais – prieš skrydį oro uoste jam buvo pateikta papildoma 140 litų sąskaita, kurios neapmokėjęs negalėjo lipti į lėktuvą.

"Nesupratau, kodėl turiu mokėti, jeigu jau esu įsigijęs bilietą ir už jį sumokėjęs internetu. Paprastai į bilieto kainą būna įtraukti oro uosto mokesčiai, o ten pareikalavo mokėti papildomai", – piktinosi lietuvis.

Sumokėti tokio pat dydžio papildomą mokestį oro uosto darbuotojai pareikalavo ir iš Kauno į Dubliną su "Ryanair" skridusios kaunietės Onos. Moteris bilietą buvo įsigijusi internetu.

Paklaustas, už ką iš keleivių reikalaujama mokėti papildomai, tarptautinio Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas patarė keleiviams atidžiau skaityti informaciją, kuri pateikiama perkant bilietą. Esą pigių skrydžių bendrovė neseniai pradėjo įgyvendinti strategiją, pagal kurią planuojama panaikinti keleivių įregistravimo prieš skrydį punktus. Strategiją pradėta įgyvendinti šių metų gegužės 21 dieną, o visiškai prie įsiregistravimo internetu planuojama pereiti iki spalio.

"Keleiviai neturėtų piktintis, nes informacija apie papildomą mokestį tiems, kurie neįsiregistruoja prieš skrydį internetu, yra prieinama "Ryanair" puslapyje, – kalbėjo A.Šliupas, – Pigių skrydžių bendrovė tokiu būdu stengiasi mažinti išlaidas ir ateityje pasiūlyti dar pigesnių bilietų".

A.Šliupas patvirtino, kad internetu neįsiregistravę keleiviai oro uoste turi sumokėti papildomą 140 litų mokestį. Internetu įsiregistravusieji, bet registracijos dokumento neatsispausdinusieji, tai padaryti gali oro uosto bilietų kasoje. Paslauga kainuoja 20 litų.

"Ryanair" pardavimo ir rinkodaros vadovas Laszlo Tamas "Kauno dienai" sakė, kad pigių skrydžių bendrovė tokiu mokesčiu pratina keleivius prie naudojimosi internetu. Esą bendrovei pernelyg brangiai atsieina išlaikyti keleivius įregistruojančiųjų darbuotojų darbo vietas. Jas panaikinusi įmonė sumažins išlaidas ir ateityje keleiviams galės pasiūlyti pigesnių bilietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keleive

keleive portretas
Nereikia cia skleisti visuomenei dezinformacijos. Su Ryanair musu seimos nariai jau skraido ne viena karta ir jokiu papildomu mokesciu moketi nereikejo, tiesiog reikia viska laiku ir tvarkingai uzsiregistruoti t.y. internetu 2savaites pries skrydi patvirtinti skrydi (make check in) ir toliau viskas vyks sklandziai. Beda ta, kad musu pilieciai nemoka anglu kalbos ir nesugeba susigaudyti.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių