Quantcast

Neįtikimas verslininkų žygis

Vienos įtakingiausių šalyje "Maximos" grupės vadovai ir jų bičiuliai nuo sunkmečio net trims savaitėms pabėgo į sudėtingą žygį motociklais.

Garsūs keliautojai

Ši motociklų kelionė, pavadinta "Rytų iššūkis 2009", nusidriekė iš Kazachijos miesto Almatos iki Vilniaus. Žygis truko nuo balandžio 4 d. iki balandžio 28 d. Daugiau nei 7100 km motociklais įveikusius verslininkus naktį į ketvirtadienį prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos pasitiko žmonos ir draugės.

"Maximos" grupę valdančio "VP dešimtuko" nariai Žilvinas Marcinkevičius, Gintaras Marcinkevičius, Vladas Numavičius, bendrovės "Kauno tiltai" valdybos pirmininkas Mindaugas Aniulis, Egidijus Daubaras ir Vilniaus bei Kauno prekybos centrus "Akropolis" suprojektavęs architektas Gediminas Jurevičius balandžio 4–28 d. KTM bei BMW klasės motociklais keliavo nuo buvusios Kazachijos sostinės Almatos iki Vilniaus. Verslininkų motociklai į Almatą buvo nugabenti iš anksto. Didžiulės ištvermės pareikalavusios kelionės maršrutas driekėsi per Kirgiziją, Uzbekiją, Turkmėniją, Azerbaidžaną, Gruziją, Armėniją, Ukrainą ir Baltarusiją.

Įspūdingas maršrutas

Kelionės "Rytų iššūkis 2009" dalyviai aplankė Isyk Kulio ežerą (Kirgizija), Biškeką (Kirgizija), Taškentą Uzbekijoje, Samarkandą (Uzbekija), Bucharą (Uzbekija), Ašchabadą (Turkmėnija), Turkmenbašį (Turkmėnija), Baku (Azerbaidžanas), Tbilisį (Gruzija), Jerevaną (Armėnija), Odesą (Ukraina), Kijevą (Ukraina), Minską (Baltarusija) ir daugelį kitų įspūdingų miestų bei vietų. Žygio dalyviai du kartus buvo priversti pasinaudoti keltais, kuriais perplaukė Kaspijos ir Juodąją jūras.

Lietuviai keliavo istoriniu šilko keliu, per Kazachijos stepes, Tian Šanio ir Kaukazo kalnus, Karakumų ir Kyzylkumai dykumas.

Patyrė sunkią traumą

Redakcijos žiniomis, ne visiems žygio dalyviams pavyko namo grįžti sveikiems.

Pasak šaltinių, jau pirmąją žygio savaitę nelaimė ištiko vieną garsiausių Lietuvos architektų G.Jurevičių, kuris Kazachijoje patyrė sunkią traumą. Šaltinių teigimu, G.Jurevičiaus vairuojamą KTM netikėtai sumėtė. Architektas kalnuotoje vietovėje nesuvaldė motociklo ir krito. Paaiškėjo, kad architektui lūžo kelio girnelė. G.Jurevičius nebegalėjo tęsti kelionės, todėl grįžo namo. Jis ir dabar vartoja vaistus, vaikščioja su ramentais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

autoriui

autoriui portretas
o kas cia neitikimo sitam zygyje? Ir nuo kada KTM ir BMW yra motociklu klases, o ne markes?

.........

......... portretas
Neįtikima viso labo tai, kad maximos savininkai taip kvailai reklamuojasi. Matyt, blogi laikai atėjo Leo lt plėšikėliams. Reputaciją taip nepataisysi, tik dar labiau sušlapinsi.

juokdariai

juokdariai portretas
tokią trasą su dviračiu nuvažiuoti, tai gal būtų išbandymas, o čia 24 dienas "važiavo" juokdariai. Vidurkis 295 km. per dieną.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių