Quantcast

Po mirties Ukmergėje – panika: moteris buvo toje pačioje ligoninėje, bet jos netiria

Po to, kai praėjusią savaitę Ukmergės ligoninėje buvo patvirtinti du koronavirusu užsikrėtusių gydytojų ir vienas mirties atvejis, dėl savo sveikatos sunerimo ir vietinė gyventoja, neseniai besilankiusi minėtoje gydymo įstaigoje. Tačiau sulaukti pagalbos moteriai iki šiol nepavyksta, nes ji nepatenka į pirmenybių sąrašus tų, kuriems testas dėl viruso gali būti atliekamas.

„Skambinau trumpuoju Karštosios linijos numeriu 1808, nes išsigandau dėl savo sveikatos. Mano šeimoje – sudėtinga situacija – mamai atliekamos dializės, turiu ją nuvežti ir parvežti bei kitaip pagelbėti. Nežinau, ar man yra peršalimas ar koronavirusas, nes pasireiškia, kai kurie šiai infekcijai būdingi simptomai – graužia gerklę, yra temperatūros, viduriuoju. Kvėpavimo sutrikimų kol kas nejaučiu“, – pasakojo šeštadienį portalo žurnalistų kalbinta Raimonda.

Moteris užsiminė, jog ji negaluoja jau trečią dieną. O kovo 12 dieną lankėsi Ukmergės ligoninėje ir komunikavo su daugeliu ten buvusių medikų.

„Nežinau, kuris iš jų sirgo, todėl paskambinau trumpuoju numeriu norėdama nuvykti į mobilųjį punktą pasitikrinti, ar nesu užsikrėtusi, nes, kaip jau minėjau, jei užkrėsčiau mamą, jai šis virusas galėtų būti mirtinas. Atsiliepusiai konsultantei pasakiau, kad esu iš Ukmergės, jog norėčiau būti užregistruota ir pasitikrinti, bet ji atsakė, kad manęs registruoti negali, nes aš nesu grįžusi iš užsienio ir neturiu kvėpavimo sutrikimų“, – detalizavo pašnekovė.

Raimondai buvo pasiūlyta kita išeitis – kviestis greitąją medicinos pagalbą ir vykti į ligoninę, tačiau moteris šio pasiūlymo teigė atsisakiusi, nes važiuoti į infekcinę ligoninę, tai – tas pats, kas maksimaliai rizikuoti užsikrėsti koronavirusu, jei infekcijos testas ir neparodytų teigiamo rezultato – juk ten šiuo metu gydomi visi infekuotieji.

Atsiliepusiai konsultantei pasakiau, kad esu iš Ukmergės, jog norėčiau būti užregistruota ir pasitikrinti, bet ji atsakė, kad manęs registruoti negali, nes aš nesu grįžusi iš užsienio ir neturiu kvėpavimo sutrikimų.

„Ukmergėje pacientų priėmimo skyrius uždarytas, tai mus turėtų nukreipti į artimiausią gydymo įstaigą. O artimiausia mums – Santaros klinikos Vilniuje arba jau minėta infekcinė ligoninė. Šiandien ryte vieną moterį išvežė į Santaros klinikas, tačiau tik apie 17 valandą atliko tyrimus dėl viruso. Sergu, esu nežinioje, nes niekur negaliu atlikti tyrimo dėl koronaviruso. Viliuosi, jog tai – tik peršalimas“, – šeštadienį sakė ukmergiškė.

Apie Raimindos situaciją portalo žurnalistai informavo Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM). Kaip teigė SAM atstovė Justina Petravičienė, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai nustatinėja kontaktus, susijusius su atvejais Ukmergės ligoninėje. „Jei žmogus būtų priskiriamas galimai turėjusiems riziką užsikrėsti, jis apie tai jau būtų informuotas“, – pirmadienio popietę tvirtino ji.

Iškart po to, kai buvo gautas pastarasis SAM atsakymas, pasiteiravus Raimondos, ar buvo sulaukta atsakingų asmenų skambučio, moteris teigė jo nesulaukusi. Todėl savo ruožtu žurnalistai dar kartą apie atvejį informavo SAM, nurodydami, kaip susisiekti su ukmergiške.

Pasak J. Petravičienės, sekmadienį į Lietuvą buvo atgabenta penki tūkstančiai koronaviruso tyrimams atlikti reikalingų reagentų. „Tai – dalis užsakymo. Reagentai skirstomi į regionus – tai leis atlikti daugiau tyrimų, nei iki šiol“, – teigė SAM atstovė.

Primename, kad NVSC duomenimis, šiuo metu yra trys koronaviruso (COVID-19) ligos atvejai, susiję su Ukmergės ligonine – susirgo du joje dirbantys gydytojai, taip pat registruotas pacientės mirties atvejis.

Vos gavus pirmąjį koronaviruso įtarimą, nedelsiant buvo pradėtas atvejo tyrimas, kadangi ligoninės gydytoja nekeliavo ir neturėjo kontakto su įtariamu ar užsikrėtusiu asmeniu.

Atlikus pirminį vertinimą, buvo nustatyti 152 sąlytį turėję asmenys – 127 ligoninės darbuotojai ir 25 pacientai. Dauguma ligoninės skyrių buvo uždaryta, pacientai perkelti į kitas patalpas, organizuota patalpų dezinfekcija.

Šiuo metu sąlytį turėjusių asmenų skaičius viršija 200, visi jie yra informuoti apie būtiną izoliaciją namuose, o NVSC savanoriai kasdien teiraujasi jų apie sveikatos būklę. Ligoninėje veikia tik Slaugos ir Vidaus ligų skyriai, nauji pacientai į ligoninę nepriimami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algoritmas

Algoritmas portretas
Neatitinka Verygos mokslo įrodytą algoritmą.

Audrone

Audrone portretas
Ir ko tik nepadarysi, kad invalide i kapus nuvarytum: apsmeizti reikia ant Laisves kvartalo, terorizuoti naktimis leidziant garsa is antro auksto 7 buto, kolioti, reikalauti, kad testamenta perrasytu, kai ta nueina i poliklinika tyrimu darytis, korono viruso vaju padaryt reikia. Ir del ko? Del buto! Juk invalide nenusigerus, neveda asocialaus gyvenimo, jei per isrinkta asocialu "draugeli" negali buto pasisavint, tai teroro budu. Cia Lietuva. Nera ko noret!

ananiste

ananiste portretas
žiurėk,kad tu nepratrytum,daune.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių