Quantcast

Nė vienas iš kariuomenės sraigtasparnių negali gesinti gaisro, padeda latviai

Prie Traksėdžių durpyne Šilutės rajone penktadienį kilusio gaisro gesinimo prisijungė ir Latvijos kariuomenės sraigtasparnis.

Gaisrą Traksėdžių durpyne padeda gesinti Latvijos kariuomenės sraigtasparnis

„Latviai atvyko su sraigtasparniu Mi-8 su gesinimo įranga. Maždaug apie septintą vakaro jie jau buvo vietoje ir jau keletą kartų pylė vandenį ant gaisro židinio“, – BNS sakė Lietuvos kariuomenės atstovas majoras Gintautas Ciunis.

Pagalba skirta tarpininkaujant Lietuvos krašto apsaugos ir Latvijos gynybos ministerijoms.

Gaisro gesinimo operacijai ir toliau vadovauja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD). Naujausiais duomenimis, gaisrą gesina daugiau nei 10 ugniagesių autocisternų.

Norėjo pakelti Mi-8 sraigtasparnį

Gesinti dideliam gaisrui Šilutės rajone buvo ieškoma galimybių pakelti vieną iš kariuomenės Mi-8 sraigtasparnių.

„Bandome pakelti ir nežinia kaip, bet gal pakelsime vieną iš Mi-8, o jeigu bus poreikis ir paprašysime, į pagalbą atskubės latviai“, – BNS sakė krašto apsaugos ministro patarėja viešiesiems ryšiams Vita Ramanauskaitė.

Pasak jos, tokią galimybę ministras Raimundas Karoblis penktadienį aptarė su Latvijos atstovais.

„Jeigu bus poreikis, ministras susitarė, kad latviai padės“, – sakė ji.

Pasak jos, šiuo metu vienas iš kariuomenės sraigtasparnių „Dauphin“ jau žvalgo gaisro teritoriją.

Lietuvos kariuomenė turi tris sraigtasparnius Mi-8, galinčius vykdyti gaisrų gesinimą, tačiau, kaip BNS anksčiau informavo kariuomenės atstovai, šiuo metu vienam jų po 100 valandų darbo ore atliekama privaloma techninė apžiūra, o kiti du yra remontuojami.

Nors kariuomenė taip pat turi sraigtasparnius „Dauphin“, o pasieniečiai – „Eurocopter“, jie negali atlikti gaisrų gesinimo funkcijos.

Mi-8 yra aprūpinti „Bambi Bucket“ tipo vandens paėmimo įranga, kuria vienu kartu galima pasemti daugiau nei 2,5 tūkst. litrų vandens.

Šilutės rajone penktadienį užsidegus 12 hektarų Traksėdžių durpyno, telkiama ugniagesių technika iš visos Lietuvos. Ugniagesiai teigia, jog situacija sudėtinga ir dėl didžiulio vėjo.

Pernai Lietuvos kariuomenės sraigtasparniai padėjo gesinant miškų gaisrus Latvijoje ir Švedijoje.

2016 metais Mi-8 padėjo gesinti didelius gaisrus Radviliškio rajone ir Šiauliuose, 2014 metais gesino miško gaisrą Kuršių nerijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
„Bandome pakelti ir nežinia kaip, bet gal pakelsime vieną iš Mi-8, o jeigu bus poreikis ir paprašysime, į pagalbą atskubės latviai“, – BNS sakė krašto apsaugos ministro patarėja viešiesiems ryšiams Vita Ramanauskaitė." - DAUG PASAKANTI CITATA :) :) :) :) :)

AUKSINIAI SAUKSTAI

AUKSINIAI SAUKSTAI portretas
BEKIT SAMCIAIS IR SAUKSTAIS GESINT, DALBAJOBAI! 2 TANKAI, 3 STAIGTASPARNIAI, PUIKI MUSU VALSTYBE!

patriotas

patriotas portretas
yra broliai latviai, dėkui Dievui. o kodėl chacholai negali? kibirus i rankas ir pirmin
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių